Arkadaşlar merhaba,
RTINGS sayfasından monitörüm için ICC profile indirdim fakat renk yönetiminden bu profili seçiyorum ama herhangi bir değişiklik olmuyor.
Profilin nasıl uygulandığı ile ilgili forumlar okudum, videolar izledim. Aynı şeyleri yapmama rağmen etkili olmuyor. Ne yapmalıyım?
- Monitörünüzün doğru şekilde tarayıcıdan görsel ayarlarına erişimini sağladığınızdan emin olun.
- Bilgisayarınızda Display Color Calibration aracını kullanarak renk ayarlarını yeniden sağlayın:
1. Windows tuşuna basın ve "Color Calibration" yazın.
2. "Calibrate color" seçeneğine tıklayarak, ayarları yapmaya başlayın.
- ICC profilinin doğru bir şekilde yüklendiğinden emin olun:
1. "Ayarlar" > "Sistem" > "Ekran" > "Gelişmiş görüntü ayarları" > "Renk yönetimi" sekmesine gidin.
2. Buradan "Renk Yönetimi"ni açın, "Renk Profilini Seç" seçeneğini bulun ve indirdiğiniz ICC profilini buradan ekleyin.
- Profilin etkinleşip etkinleşmediğini kontrol edin:
1. Aynı renk yönetimi penceresinde "Kullanıcı profili" bölümünde indirdiğiniz profili seçin.
2. "Set as Default" yani "Varsayılan olarak ayarla" seçeneğini tıklayın.
- İlgili monitör sürücülerinin güncel olduğundan emin olun:
1. Windows "Aygıt Yöneticisi"ne gidin.
2. Ekran bağdaştırıcınızın üzerinde sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- Farklı bir renk yönetimi yazılımı (örneğin, DisplayCAL) denemek de faydalı olabilir. Bu tür yazılımlar daha detaylı kalibrasyon seçenekleri sunar.
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, monitörün kendisinin ayarlarını kontrol etmek gerekebilir. Monitörün menüsü üzerinden "fabrika ayarlarına dön" veya "renk kalibrasyonu" seçeneklerini bulup uygulayın.
Eğer sorun devam ederse, monitörünüzün marka ve modelini belirtirseniz daha fazla detay verebilirim.