Koneko Toujou 41

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
2. Kasam televizyona bağlı, genelde Chrome üzerinden film vb. izleniyor ama kimse yokken ben oyun da oynuyorum. Televizyon yaklaşık 10 senelik bir Philips TV, 60 Hz. Sistemde R9 380 takılı olduğu için HDMI kanalından maksimum 120 Hz çıkış alabiliyorum. Sorum ise şurada başlıyor: TV'ye overclock atarsam, yani 120 olmasa bile 75 Hz olarak kullanırsam anakarta ya da panele bir zarar verir miyim?

Ben zamanında denemiştim de olmamıştı.

İhtimal düşük değil. Zarar verme ihtimalin var.

Peki bu zarar uzun kullanımda mı oluşur? Sistemi kullanırken ana bilgisayardan moonlight ile bağlanıyorum televizyon genelde kapalı kalıyor. HDMI kapalı olduğu halde televizyonu açıkmış gibi görebiliyor. Ben sadece kullanırken Hz yükseltip kullanmadığım zaman 60 Hz yapsam sorun olur mu?

Uğraşmaya değmez zaten gecikme ghosting gibi problemler var televizyonlarda, bende denemiştim yapsam bile bir işe yaramıyor açıkçası.

Evet yapabilirsin ancak zarar verme olasılığın da var. Televizyon panelleri monitörler gibi fazla overclock kaldırmaya gelmez, çünkü televizyon yapan adam bunu bir defa stabil kalsın 20 sene çalışsın mantığı ile yapıyor, monitörler gibi 5 sene sonra değiştirir zaten gibi değil. O yüzden gecikmesi ve ghostingi fazla.

Yapacağım diyorsan CRU ile yapabilirsin. Ancak fazla bir atlama bekleme, 60Hz'den belki 80'e çekebilirsin ki bu da %33'lük bir artış demek.

Kendim PRO 2000 monitörü 60Hz'den 85Hz'e overclock ettim, hala kullanıyorum.

Evet yapabilirsin ancak zarar verme olasılığın da var. Televizyon panelleri monitörler gibi fazla overclock kaldırmaya gelmez, çünkü televizyon yapan adam bunu bir defa stabil kalsın 20 sene çalışsın mantığı ile yapıyor, monitörler gibi 5 sene sonra değiştirir zaten gibi değil. O yüzden gecikmesi ve ghostingi fazla.

Yapacağım diyorsan CRU ile yapabilirsin. Ancak fazla bir atlama bekleme, 60Hz'den belki 80'e çekebilirsin ki bu da %33'lük bir artış demek.

Kendim Pro 2000 monitörü 60Hz'den 85Hz'e overclock ettim, hala kullanıyorum.

Hocam 6-7 Hz falan çıkabilir diye düşünüyorum daha da çıkabilirse helal olsun :D