Monitör panelinin içerisine toz kaçtı

cansux 42

Uzman
Merhaba, genel bir temizlik yaparken basınçlı hava kompresörü ile monitörün tepesindeki hava ızgaralarına bir cahillik yapıp hava üfledim. Ondan mı oldu bilinmez ama monitörün sağ köşesinde 5-6 cm'lik bir alanda toz/tükürük lekesine benzeyen (muhtemelen toz) izler kaldı. Özel temizleme solüsyonu dahil iyice silmeme rağmen çıkmadı; yani panelin içinde olduğuna eminim. Bu durumu düzeltmenin bir yolu yok mudur? Ekran açıkken test ettim, biraz köşe ve kör nokta olduğu için gözükmüyor. Ayrıca ölü piksel testindeki ekranlara da baktım, göremedim yine ama yine de aklıma takıldı.

Monitör: ASUS 27" TUF Gaming VG27AQML1A 1 ms 260 Hz 2K IPS.

Fotografini atar misin? Sanki zarar vermissin gibi gozukuyor. O toz olmayabilir. Elinle bastirmayi denedin mi?

Fotografini atar misin? Sanki zarar vermissin gibi gozukuyor. O toz olmayabilir. Elinle bastirmayi denedin mi?
Fotoğrafta gözükmüyor çok parlama oluyor. Ayrıca ölü piksel testinden tamamen siyah ve tamamen beyaz ekran da açtım kırmızı ekranda açtım yine gözükmüyor. Onların toz olduğuna eminim zarar olsa başka şekilde görünürdü baya bir şişe kapağı kadar bir alanda birikmiş toz gibi duruyorlar ama dediğim gibi kamerada gözükse atardım kameramda kötü zaten.

Toz olmadigina bahse girerim cunku panelin icindeki seyler kucuk kagit gibi birbirine bagli ve her yeri kapali sekilde durur. Icine toz kacmasi imkansiz. Nasil basardin merak ediyorum eger toz kactiysa. xD

Toz olmadigina bahse girerim cunku panelin icindeki seyler kucuk kagit gibi birbirine bagli ve her yeri kapali sekilde durur. Icine toz kacmasi imkansiz. Nasil basardin merak ediyorum eger toz kactiysa. xD
Şununla hava tuttum ondan olmuş olabilir hem ben kör müyüm bu monitör kapalı iken görünen bir şey panel arızası ya da çizik darbe olsa ele gelirdi ya da açıkken görünürdü sadece.

Dosya Ekleri

• 110001550792092.webp
    108,6 KB · Görüntüleme: 14
Şununla hava tuttum ondan olmuş olabilir hem ben kör müyüm bu monitör kapalı iken görünen bir şey panel arızası ya da çizik darbe olsa ele gelirdi ya da açıkken görünürdü sadece.
Hmm. O halde ön tarafında mi tuttun havayi? Keske elektirik supurgesiyle tekseydin tozlari bunlarla olmaz. En dis tarafindaki son katmana girmis olabilirler bir sekilde. Orayi elinle ovala asagi dogru insinler. Veya titresim yoluyla belki asagi dogru gidebilirler.

Yani inmemeleri daha iyi olur köşe kısım biraz kör nokta oluyor hiç gözükmüyorlar bile ekranın ortalarına gelmesini istemem zaten monitör açıkken ışık varken gözükmüyorlar sadece kapalı iken flaş tutunca gözüküyor. Şu olayda bi benim başıma gelir zaten daha önce hiç yaşayanı görmedim. Bu arada kedine selam gönderiyorum.

Şuradalar.

Dosya Ekleri

• IMG_20260814_013301.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 8
Kendisi bu siralar biraz huysuz sagnak yagmur diye salmadim ortaligi birbirine katti. Dellendi iceride oradan oraya kosturuyor onu salmadigim icin ve koltugu tirmaliyor aynen kucuk bir cocuk nasil istedigi bir sey olmayinca aglar o da aynen o hallere büründü. Ama ne yapim su alip goturebilir onu veya heyelan olabilir. Cunku 2 saat once toprak kaymasini bizzat duydum bakacam yarin neresi gocmus acaba. xD

Sana ayrica kötü haberim var. O tozlar yer cekimi nedeniyle asagi dogru inecekler.

En iyisi hic ellememek zaten fark edilmiyor dikkatli bakmayinca. Calisiyorsa dokunmamak gerek bazen. xD

Ayrica tavşanınıza sevgilerimi iletiyorum. Benim yerime mıncıkla.

Tavşan hanımın keyfi yerinde, ayrıca ben yer çekimine inanmıyorum öyle bir şey yok unut onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…