cansux 42

Uzman
Merhaba, genel bir temizlik yaparken basınçlı hava kompresörü ile monitörün tepesindeki hava ızgaralarına bir cahillik yapıp hava üfledim. Ondan mı oldu bilinmez ama monitörün sağ köşesinde 5-6 cm'lik bir alanda toz/tükürük lekesine benzeyen (muhtemelen toz) izler kaldı. Özel temizleme solüsyonu dahil iyice silmeme rağmen çıkmadı; yani panelin içinde olduğuna eminim. Bu durumu düzeltmenin bir yolu yok mudur? Ekran açıkken test ettim, biraz köşe ve kör nokta olduğu için gözükmüyor. Ayrıca ölü piksel testindeki ekranlara da baktım, göremedim yine ama yine de aklıma takıldı.

Monitör: ASUS 27" TUF Gaming VG27AQML1A 1 ms 260 Hz 2K IPS.

Fotografini atar misin? Sanki zarar vermissin gibi gozukuyor. O toz olmayabilir. Elinle bastirmayi denedin mi?
Fotoğrafta gözükmüyor çok parlama oluyor. Ayrıca ölü piksel testinden tamamen siyah ve tamamen beyaz ekran da açtım kırmızı ekranda açtım yine gözükmüyor. Onların toz olduğuna eminim zarar olsa başka şekilde görünürdü baya bir şişe kapağı kadar bir alanda birikmiş toz gibi duruyorlar ama dediğim gibi kamerada gözükse atardım kameramda kötü zaten.

Fotoğrafta gözükmüyor çok parlama oluyor. Ayrıca ölü piksel testinden tamamen siyah ve tamamen beyaz ekran da açtım kırmızı ekranda açtım yine gözükmüyor. Onların toz olduğuna eminim zarar olsa başka şekilde görünürdü baya bir şişe kapağı kadar bir alanda birikmiş toz gibi duruyorlar ama dediğim gibi kamerada gözükse atardım kameramda kötü zaten.
Toz olmadigina bahse girerim cunku panelin icindeki seyler kucuk kagit gibi birbirine bagli ve her yeri kapali sekilde durur. Icine toz kacmasi imkansiz. 😅 Nasil basardin merak ediyorum eger toz kactiysa. xD

Toz olmadigina bahse girerim cunku panelin icindeki seyler kucuk kagit gibi birbirine bagli ve her yeri kapali sekilde durur. Icine toz kacmasi imkansiz. 😅 Nasil basardin merak ediyorum eger toz kactiysa. xD
Şununla hava tuttum ondan olmuş olabilir hem ben kör müyüm bu monitör kapalı iken görünen bir şey panel arızası ya da çizik darbe olsa ele gelirdi ya da açıkken görünürdü sadece.🙄

Dosya Ekleri

• 110001550792092.webp
    110001550792092.webp
    108,6 KB · Görüntüleme: 0