Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Philips marka 240Hz (overclock ile 260Hz) monitör satın aldım. Ayrıca 260Hz destekleyecek bir ucu Type-C diğer ucu DisplayPort kablo satın aldım. Monitörü 260Hz kullanmaya başladım. Ancak 2-3 saatlik kullanımdan sonra görüntü bir saniyeliğine gidip geliyor. Bazen çok can sıkıcı anlarda yapıyor.

Monitörün sağlam olduğunu düşünüyorum. HDMI kablosu ile 5 saatten fazla Raspberry Pi çalıştırdı.

Bilgisayarıma geri geçiş yapıp yenileme hızını 200Hz yaptım. Ancak sorun devam etti.

Sorun ne olabilir?

Bende de öyleydi. Aynı şeyleri denedim düzelmeyince sinirlenip sattım. Windows kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

USB'de standartsızlık hakim. Ürünlerde her önüne gelen 500 Hz Ultra Speed God Speed Captain Slow Thunderbolt 9 diye Çin'de akıllarına ne gelirse kutuya koyuyorlar. Bence aldığınız zımbırtı görüntüyü aktarabilecek bir aparat değil.

USB'de standartsızlık hakim. Ürünlerde her önüne gelen 500 Hz Ultra Speed God Speed Captain Slow Thunderbolt 9 diye Çin'de akıllarına ne gelirse kutuya koyuyorlar. Bence aldığınız zımbırtı görüntüyü aktarabilecek bir aparat değil.
O zaman bana kaliteli bir Type-C DisplayPort kablosu gerekiyor.

Kutusunda 4K 60 Hz yazıyor. 1080p'de 120 Hz'den fazla taşıyabileceğini zannetmiyorum bu kablonun. Üzerinde DP sürümü vs. yazmadığı için ancak tahmin yapabilirim.

4K 60 Hz'yi taşıyan kablonun bant genişligi teorik olarak 1080p'de 240 Hz'in biraz daha altında böyle 180 Hz gibi bir çözünürlüğü taşıyabilir ama ben pratik dünya koşullarından 120 Hz ve üzerine pek sıcak bakmıyorum. 240 Hz'in altındaki tazeleme hızlarını şimdilik deneyebilirsiniz.

Bu arada Tip-C ucunun DisplayPort Alt Mode'u desteklemesi lazım yüksek hızda aktarım için. Sizin ihtiyaçlarınızı görecek DP sürümü 1.4 olmalı en az.

Hocam bunun aynısını yaşadım. Ekran kartı dahil garantiye gitti geldi. Kaliteli bir markadan örgülü kablo alınca düzeldi. Meğerse parazit yapıyormuş. Umarım sizinki de böyle basit bir şeydir.