Monitördeki statik elektrik nasıl boşaltılır ve birikim nasıl engellenir?

Merhaba,

Monitörümde sanırsam statik elektrik birikmesinden dolayı monitörüm kilitleniyor ve görüntü gelmiyor.

Birkaç gün içerisinde 2 kez oldu ve seferinde tüm kabloları çıkarıp, 30 saniye güç tuşuna basıp bekleyip dinlendiriyorum. İlk kilitlendiğinde 10 dakika bekleyip güç veirince görüntü almıştım lakin 2. Seferinde 1 saat dinlendirmek zorunda kaldım anca açıldı.

Daha önce bi konu açtım ama görüntü gelmemesiyle fakat o sorunu çözdüm ve geriye statik elektrik birikmesini önlemek kaldı.

Önceki konunun linki:

Güncelleme: monitör az önce 3. kez gitti 1 saat dinlendirmeme rağmen. Ve binada topraklanma olabilir veya olmayabilir emin değilim onda.

Son düzenleme:
Topraklaman yoktur büyük ihtimalle. Kontrol kalemiyle monitörün metaline bir dokundur bakalım yanacak mı? Monitörün fişinde prize giden tarafta topraklama teli var mı? Her monitör topraklama gerektirmez bundan emin olalım.

Öncelikle zaman ayırıp konularımı uzun uzun okuyup cevap verdiğiniz için sağ olun.
Kontrol kalemiyle monitörün metaline bir dokundur bakalım yanacak mı?
Kontrol kalemi yok maalesef ve monitörde metal yüzey bulamadım.
Monitörün fişinde prize giden tarafta topraklama teli var mı? Her monitör topraklama gerektirmez bundan emin olalım.
Evet, var.

Bu arada üçlü prizde siyah nokta farkettim sanki dengesiz bi akım olmuş gibi.

Çamaşır makinesinin bağlı olduğu prize mi bağlıyorsun? Monitörün topraklama gerektiriyor bu arada böyle kullanmaya devam edersen arıza çıkabilir. Beyaz eşyaların topraklamasız olması daha külfetli bir masraf çıkarabilir.

Çamaşır makinesinin bağlı olduğu prize mi bağlıyorsun?
Odamdaki üçlü prize monitör, bilgisayar ve bi üçlü priz daha takıyordum ve o üçlü priz de banyodaki çamaşır makinesine bağlıydı.

2 kez kilitlendikten sonra artık hatayı farkettim ve artık ayırdım ikisini. Ama buna rağmen 3. kez kilitlendi monitör ve görüntü vermiyor.

Üçlü prizler Viko, iyi mi kötü mü bilmiyorum.
Monitörün topraklama gerektiriyor bu arada böyle kullanmaya devam edersen arıza çıkabilir. Beyaz eşyaların topraklamasız olması daha külfetli bir masraf çıkarabilir.
Çoktan arıza çıktı bile sanırsam. Sorun kronikleşti gibi, monitör içerisindeki kondansatörleri veya kapasitörleri patlattım galiba veya kartı bozdum.

Bilgisayarı çamaşır makinesiyle aynı prize bağlaman zaten başlı başına bir hata. Zaten topraklamada yok Allah'a emanet çalışıyor gibi geldi bunca zamana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…