Monitörümde sanırsam statik elektrik birikmesinden dolayı monitörüm kilitleniyor ve görüntü gelmiyor.
Birkaç gün içerisinde 2 kez oldu ve seferinde tüm kabloları çıkarıp, 30 saniye güç tuşuna basıp bekleyip dinlendiriyorum. İlk kilitlendiğinde 10 dakika bekleyip güç veirince görüntü almıştım lakin 2. Seferinde 1 saat dinlendirmek zorunda kaldım anca açıldı.
Daha önce bi konu açtım ama görüntü gelmemesiyle fakat o sorunu çözdüm ve geriye statik elektrik birikmesini önlemek kaldı.
Televizyonun görüntü kablosu bozuktu, ben de monitörünkini ödünç almıştım ve geri taktığımda monitör görüntü vermiyordu.
PC'yi açıyorum, fanlar yanıyor, klavyenin CAPS ve Num ışıklarını kapatıp açabiliyorum.
Zaten monitör daha geçen gün de görüntü vermemişti. HDMI kablosu ve DP kablosu denedim, nafile. Monitörün port tuşu çalışıyor, DP ile HDMI arasında gidip gelebiliyorum, her ne kadar görüntü vermese de. Ama monitörün ayarlar menüsü tuşu çalışmıyor. Yapay zekâ kilitlendiğini söylüyor bu yüzden.
Bu sebeple yapay zeka statik elektrik biriktiğini söylemişti. Monitörün güç kablosu ve...
Güncelleme: monitör az önce 3. kez gitti 1 saat dinlendirmeme rağmen. Ve binada topraklanma olabilir veya olmayabilir emin değilim onda.
Topraklaman yoktur büyük ihtimalle. Kontrol kalemiyle monitörün metaline bir dokundur bakalım yanacak mı? Monitörün fişinde prize giden tarafta topraklama teli var mı? Her monitör topraklama gerektirmez bundan emin olalım.
Çamaşır makinesinin bağlı olduğu prize mi bağlıyorsun? Monitörün topraklama gerektiriyor bu arada böyle kullanmaya devam edersen arıza çıkabilir. Beyaz eşyaların topraklamasız olması daha külfetli bir masraf çıkarabilir.
Monitörün topraklama gerektiriyor bu arada böyle kullanmaya devam edersen arıza çıkabilir. Beyaz eşyaların topraklamasız olması daha külfetli bir masraf çıkarabilir.
Bilgisayarı çamaşır makinesiyle aynı prize bağlaman zaten başlı başına bir hata. Zaten topraklamada yok Allah'a emanet çalışıyor gibi geldi bunca zamana kadar.