senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
Esenlikler,

2021'de Samsung'un LC24RG50FQMX/UF 24” 4ms 144Hz ürününü aldım ve yaklaşık 1,5 yıl sonra panel arızası sorunu yaşadım, haliyle ürün çöp oldu. Ardından bu monitörün yerine Gigabyte'ın G24F-2 modelini aldım, 23.8" 180 Hz olan model. Ancak ne ilginçtir ki gene panel arızası yaşıyorum.

Samsung monitör için zaten sorunlu bir seriydi, kronik arızasıydı cart curt denerek olayı kabullendim ancak bu monitörde de gene aynı hatadan muzdarip olmam benim bir tık işkillendirdi. Çünkü panel arızasının öyle çok yaygın bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Ekran kartı olarak RX 5600XT kullanıyorum ve sürekli yaşadığım bir olay mevcut, mesela YouTube'da video izlerken tam ekrana aldığımda bilgisayar 10-15 saniye kadar donuyor ve sonra tekrar eski haline dönüyor. Bu çoğu video izleme sitesinde böyle, X'de bir şeyler izlerken tam ekran yaptığımda da aynısı oluyor hatta bazen çözülmesi çok daha uzun sürüyor ve dakikalar sonra Radeon'dan geri bildirim gönderin gibi bir uyarı geliyor. Öyle bir şeyin, monitörlerin bozulmasına etkisi olur mu bilmiyorum ancak gene de bunu da not olarak eklemek istedim sizlere.
Ek detay olarak, Ryzen 5 3600 işlemci ve Sharkon SHP V2 650W güç kaynağını kullanıyorum ve daima monitörleri kendi içerisinden çıkan HDMI kablosu ile kullandım.

WhatsApp Görsel 2025-02-11 saat 04.12.49_cb361e5a.webp

WhatsApp Görsel 2025-02-11 saat 04.12.53_ebc04c77.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı olarak RX 5600XT kullanıyorum ve sürekli yaşadığım bir olay mevcut, mesela YouTube'da video izlerken tam ekrana aldığımda bilgisayar 10-15 saniye kadar donuyor ve sonra tekrar eski haline dönüyor. Bu çoğu video izleme sitesinde böyle, X'de bir şeyler izlerken tam ekran yaptığımda da aynısı oluyor hatta bazen çözülmesi çok daha uzun sürüyor ve dakikalar sonra Radeon'dan geri bildirim gönderin gibi bir uyarı geliyor. Öyle bir şeyin, monitörlerin bozulmasına etkisi olur mu bilmiyorum ancak gene de bunu da not olarak eklemek istedim sizlere.
Monitörle uzaktan yakından alakası yok.
1.5 yıl sonra panel arızası verdiyse garantiye yollayın. 2 sene garanti vardı hatırladığım kadarıyla.

Akım korumalı priz veya daha da öte UPS ile gelen gücü dengeleyebilirsin, ama %11100 emin olmadan UPS masrafına girmeni önermem.