Rehber Monitörlerle Alakalı Sorular ve Doğru Bilinen Yanlışlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BerkayZ87
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Yararlı rehber olmuş LCD monitör kullanırken çok fazla detaylarla boğuluyordum, yok düşük kontrast, kötü siyahlar, ışık sızmaları, strobingler, oyunlarda yeterince kötü olmaları, gecikme değerleri vs her şeyleri ayrı dert. Film için VA panel alsan oyunda patlıyor, oyun için TN alsan renklerde patlıyor, oyun ve renkler için IPS alsan kontrasttan patlıyor. Evde 4K 144Hz IPS duruyor fakat CRT monitöre geçtiğim günden beri 4K ekranın yüzüne bakmıyorum artık. 2000'li yıllara döndüm LCD ekranlar sağolsun CRT'de giriş gecikmesinden tut renklere kontrasta hiçbir sorunu yok ışık sızması gibi sorunlardan müzdarip değil. OLED ekranlar tamamen olgunlaşıp ucuzlayıncaya kadar böyle devam edeceğim gibi görünüyor...

Muazzam bir liste olmuş ellerinize sağlık hocam. Ancak OLED monitörler ve burn-in ile alakalı birkaç madde daha eklebilir bence. Son zamandalarda çok sağlam OLED monitörler piyasaya çıkmaya başladı ve 30k civarına acayip kaliteli OLED'ler var, bu tarz panel almak isteyen ve yeni arkadaşlar içinde güzel olur.

Son kisimda talep fazla olursa 2. bir konu acarim demistim, konuya olan ilgiye bakarsak talep 2. bir konu istenildigi yonunde, musait oldugumda acarim.

Hocam bazılarınız bana katılmayacak ama Game Booster 27" GB-2727FF IPS glow dışında bir sıkıntısı yok ghostingde yok ( minimal seviyede rahatsız etmeyecek şekilde). Alma sebebimde aldığım zamanda çok iyi indirime girmesiydi. Şunu da ekleyeyim bu aldığım monitörün incelemesinde X kanalının yaptığı videoda ghosting testi yok. Rehber için teşekkürler.

Paranız varsa kesinlikle almanızı önermiyorum daha iyi alternatif modeller var.

Hangisini kullanıyorsunuz?
4 sene önce aldığım, Acer VG240Y modeli. Bu sene aynı modelden bir tane daha aldım ancak biraz değişmiş kasası. Özellikle parlaklık açıp-kısma ayarı eski monitörümdeki kadar düzgün olmuyor. Ayrıca panel kalitesi de eskisinin daha iyiydi. Yine de bu halini de çok beğenerek kullanıyorum

Eger VG240Y'nin -S modelini kullaniyorsaniz LC238LF1F isimli cok kaliteli bir panel kullaniyor, dusuk butcede en iyi monitorlerden.

Eger VG240Y'nin -S modelini kullaniyorsaniz LC238LF1F isimli cok kaliteli bir panel kullaniyor, dusuk butcede en iyi monitorlerden.
Az önce baktım, eski monitörüm -S modeliymiş evet. Gerçekten her şeyinden çok memnundum.

Az önce baktım, eski monitörüm -S modeliymiş evet. Gerçekten her şeyinden çok memnundum.
Hatta en yeni aldığım da -S modeliymiş ancak benim gördüğüm kadarıyla panellerde bir kalite farkı hissettiriyor. Eskisi daha iyiydi.

Hocam Lenovo G24-20 hakkında ne söyleyebilirsiniz? Yeterli bir monitör mü? 1.5 senedir kullanıyorum bir sorun yaşamadım hiç, GTX 1080 ve R5 2600X sistemde kullanıyorum. İleride RTX 4060 sistem düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…