Sizce bu zamanlara OLED alınır mı? Almak piyango mudur? Gördüğüm kadarıyla yanıktan ziyade başka sorunlar da var mış. Şimdilik 2K IPS ekranla idare ediyorum.

Mantıklı olabilir, IPS ekran bana yaramadı uzun süre kullanımda yakın mesafede gözlerimi yoruyor, OLED bakıyorum bende.

Bakımını yapmayı (ekranı açık bırakmamak, siyah tema kullanmak, pixel Refresh işlemlerini aksatmamak) kabul ediyorsanız, görsel deneyim çağ atlatacaktır.

Bakımını yapmayı (ekranı açık bırakmamak, siyah tema kullanmak, pixel Refresh işlemlerini aksatmamak) kabul ediyorsanız, görsel deneyim çağ atlatacaktır.
Sadece oyunlarda veya film dizide %50 parlaklık açarım onun dışında sıfıra kadar çekerim, mevcut monitörde 0 parlaklık hala parlak gelebiliyor bazen. Telefonlarım ve tabletim hep AMOLED idi bir sorun olmadı.

Sadece oyunlarda veya film dizide %50 parlaklık açarım onun dışında sıfıra kadar çekerim, mevcut monitörde 0 parlaklık hala parlak gelebiliyor bazen. Telefonlarım ve tabletim hep AMOLED idi bir sorun olmadı.
Alacağınız modelde mutlaka Burn-in Warranty (Yanık Garantisi) olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa, piyango kısmını markaya devretmiş olursunuz

OLED monitör kız çocuğa sahip olmak gibi bir şey, prenses gibi davranacaksın bakımlarını aksatmayacaksın, ilgileneceksin. Öylece bırakıp bir yere gitmeyeceksin başka bir iş için. Kısaca bakarsan bağ bakmazsan dağ sözünün geçerli olduğu bir durum. Güzelliğini dışa vuracak sevildikçe güzelleşecek.

IPS ise erkek evlat gibi. Yapısı gereği seni memnun etmeyebilir pek ama taş gibidir. Kendi ayakları üzerinde durur, senden bir talebi olmaz, dayanıklıdır. Hayatta kalmasını bilir ama kız çocuğu gibi bir güzelliği yoktur. Kendi halinde ömür boyu yaşar gider.

Olabilecek en iyi senaryo ikisine de sahip olmaktır. Oyun ve film için OLED'i kullanırken, çalışmalar ve web'de gezinme tarzı işler için IPS'yi kullanabilirsin. Böylelikle birine bağlı kalmadan ikisi kendi rolünde en iyi işi çıkaracaklar.

Son düzenleme:
Alacağınız modelde mutlaka Burn-in Warranty (Yanık Garantisi) olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa, piyango kısmını markaya devretmiş olursunuz
En fazla 3 yıl garanti verildiğini gördüm biraz yetersiz geldi bana. 5 olsa kabul edilebilirdi. MSI'da yanık garantisinin geçerli olması için OLED care'in açık olmasını zorunlu kılmış sanırım.
OLED monitör kız çocuğa sahip olmak gibi bir şey, prenses gibi davranacaksın bakımlarını aksatmayacaksın, ilgileneceksin. Öylece bırakıp bir yere gitmeyeceksin başka bir iş için. Kısaca bakarsan bağ bakmazsan dağ sözünün geçerli olduğu bir durum.

IPS ise erkek evlat gibi. Yaramaz, yapısı gereği seni memnun etmeyebilir pek ama taş gibidir. Kendi ayakları üzerinde durur, senden bir talebi olmaz, dayanıklıdır. Hayatta kalmasını bilir ama kız çocuğu gibi bir güzelliği yoktur. Kendi halinde ömür boyu yaşar gider.

Olabilecek en iyi senaryo ikisine de sahip olmaktır. Oyun ve film için OLED'i kullanırken, çalışmalar ve web'de gezinme tarzı işler için IPS'yi kullanabilirsin. Böylelikle birine bağlı kalmadan ikisi kendi rolünde en iyi işi çıkaracaklar.
Çift monitör bana hiç gelmedi, masada yer yok zaten.

Son düzenleme: