Bütçe varsa evet. Yeni kaplama çizilmeye karşı daha dayanıklı, siyah derinliği daha iyi, HDR sertifikası ve parlaklık daha yüksek, kullanılan panel daha iyi ve daha fazla yanmaya karşı özellik ekliyorlar.

Soldaki eski PG32UCDM, sağdaki yeni PG32UCDM gen 3
Screenshot_20260211_120640_app_revanced_android_youtube_MainActivity.webp

Bütçe varsa evet. Yeni kaplama çizilmeye karşı daha dayanıklı, siyah derinliği daha iyi, HDR sertifikası ve parlaklık daha yüksek, kullanılan panel daha iyi ve daha fazla yanmaya karşı özellik ekliyorlar.

Soldaki eski PG32UCDM, sağdaki yeni PG32UCDM gen 3
Eki Görüntüle 227351

Hocam benim durum biraz farklı. Yıllardır GTX 1060, Ryzen 5 1600, 2x8 GB 3200 MHz RAM ve 24" 1080p monitör ile oyun oynuyorum. Yeni bir sistem toparladım RTX 5080 ve 9700X işlemcili. Diyorum kaliteyi yükseltmişken en iyi şekilde yükselteyim. Bu sebepten dolayı karar veremiyorum. Hele konu OLED panel olunca ne alacağımı bilemiyorum.

Hocam benim durum biraz farklı. Yıllardır GTX 1060, Ryzen 5 1600, 2x8 GB 3200 MHz RAM ve 24" 1080p monitör ile oyun oynuyorum. Yeni bir sistem toparladım RTX 5080 ve 9700X işlemcili. Diyorum kaliteyi yükseltmişken en iyi şekilde yükselteyim. Bu sebepten dolayı karar veremiyorum. Hele konu OLED panel olunca ne alacağımı bilemiyorum.
Allah kolaylık versin o zaman ne diyeyim.

@tth, MSI MPG 272URX modelinde 4. nesil panel bunmakta. Aslında tam da bu monitörü alacaktım ama 5. nesil panel duyurulunca beklemeye karar verdim. Çünkü 5. nesil panellerde çizgilerde oluşan renk kayması sorunu giderildi ve panel dayanıklılığı da iyileştirildi. Bence yeni monitörleri beklemeye değer.​

Son düzenleme:

@tth, MSI MPG 272urx modelinde 4. nesil panel bunmakta. Aslında tam da bu monitörü alacaktım ama 5. nesil panel duyurulunca beklemeye karar verdim. Çünkü 5. nesil panellerde çizgilerde oluşan renk kayması sorunu giderildi ve panel dayanıklılığı da iyileştirildi. Bence yeni monitörleri beklemeye değer.​

Karar veremediğim için bekliyorum galiba olololed 100.nesil alacağım 😂