Rehber Monitörlerle Alakalı Sorular ve Doğru Bilinen Yanlışlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BerkayZ87
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Hocam Lenovo G24-20 hakkında ne söyleyebilirsiniz? Yeterli bir monitör mü? 1.5 senedir kullanıyorum bir sorun yaşamadım hiç, GTX 1080 ve R5 2600X sistemde kullanıyorum. İleride RTX 4060 sistem düşünüyorum.
Parlaklik olarak 290cd olcum verisine sahip, kontrast olarak 800:1 olcum verisine sahip, Rec.2020 olarak %58, DCI-P3 olarak %82 olcum verisine sahip. 24GN60R-B ve VP249QGR denginde bir model ama sahsen bu iki modeli G24-20 yerine tercih ederim. VP249QGR'nin kontrasti daha iyi, 24GN60R-B'nin ise parlakligi daha iyi.

Bu arada tabii G24-20'de coil whine problemi goruldugunu de unutmamak gerek. Pek cok kullanici bu problem yuzunden monitorunu ya satti ya iade etti.

Hocam bende de G24-20 var ama CW var mı, yok mu hiç anlayamadım. Yani monitörde hiç ses yok, PC açık şekilde çok defa uyudum ve genellikle PC masaüstünde olduğu sürece çok sessiz. Grafik kartımda CW var, belki PSU kaynakli bilmiyorum ama G24-20'yi ucuz da bir fiyata aldığım için olsa da kullanirdim herhalde ama dediğim gibi nasil bir CW sesi olur normalde? Bildiğimiz grafik kartinda olan CW gibi mi? Aklıma takıldı böyle deyince siz

Dogrudan deneyimlemedim veya duymadim, kullanicilarin sikayetiydi. @Falconpolat G24-20 kullaniyordu ve coil whine probleminden rahatsizdi, o fikir verebilir.

O monitör CW'li özellikle 165 Hz'de ve MPRT açıkken çok belli ediyor. Sadece 165'deyken çınlamalı bir CW duyuluyor. Canıma tak etti 1 yıl dayandım değiştirdim.

O monitör CW'li özellikle 165 Hz'de ve MPRT açıkken çok belli ediyor. Sadece 165'deyken çınlamalı bir CW duyuluyor. Canıma tak etti 1 yıl dayandım değiştirdim.
Anladim hocam ama bende oyle bir durum söz konusu değil. Bende de başka bir şey CW yapıyor. Şans işi cidden.

@BerkayZ87 bey öncelikle merhabalar yaklasık 1 aydır monitör arama batagına düstüm. Monster tulpar T7 v20.2 (i7-10750h, rtx 2060, ve mini dp 1.2 detekliyor) modelini kullanıyorum. Masaüstü bilgisayarda toplamayı düşünüyorum ancak şuan pek mümkün değil. Genel olarak yazılım üzerine çalışıyorum dizi film izliyorum ekstra olarakta fırsatım olursa lol ve valorant cs2 gibi oyunlar oynuyorum.

Genellikle 27" ekran ve 2k olan ips monitörler öneriyorlar benim durumum için ancak suanki kullandıgım bilgisayarın buna elverişli olup olmadığı konusunda ciddi soru işaretlerim var. 1080p 24" 25" (24" 25" dememin sebebi 27" 1080p monitörlere genel tavırdan dolayı) tarafında da kalite tarafından oldukça feragat ediliyor. Sizin rehberlerinizi (baska forumlarda olanlar dahil) okudum genellikle ya karaborsa olmus ya da satıstan kalkmıs.

Sizden ricam
1- Sizce 2k 27" seklinde mi yoksa 24" 25" 1080p bir monitöre mi yönelmeliyim ?
2-Suan satısta olan 2k veya 1080p sizin alınmalı veya alınabilir birkac monitör modeli önerir misiniz ?

Tesekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…