Monitors Unboxed, ilk Tandem WOLED kullanılan monitörün incelemesini yayınladı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2254
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 747
  • Etiketler Etiketler
    monitör
Keşke bu tarz gelişmeleri, teknolojisinde fark yaratan yenilikleri planlayan, şu gün getireceğiz diyen firmalar olsa da bizde ona göre hareket edebilsek ama Türkiye'deyiz.. Valla tam ACDNG'ye yükseldim bu seferde dediğin gibi AQWMG modeli beni de çok içine aldı.

Ayrıca 27" 4K ve 27" 2K arasında nasıl fark vardır sizce ? Şimdi bu kadar paraya çıkacakken, sistemim oynlar için 4K yeterli olmasa da TFT, LoL gibi oyunlar için yeter gibi ve zaten PS5 içinde kullanacağım için 8-10K daha verip 27" 2K felan mı alsam diye de düşünmüyorum. Sizin fikriniz nedir burada, arada devasa tatmin edici bir fark olur mu aynı boyuta 2K ve 4K'lar için.
@2254

Son düzenleme:

Hikayeli oyunlarda ciddi fark olur, LoL ve TFT için kesinlikle değmez.

Hikayeli oyunlarda ciddi fark olur, LoL ve TFT için kesinlikle değmez.
Zaten asıl amacım onlar için almak değil, dediğim gibi PS5'i eşimle oynuyoruz genelde, tek oynadığımda da Fifa & Diablo tarzı oyunlar oynuyorum onu da televizyonda fakat özellikle Diablo'yu (karanlık teması bol) bir oyunda OLED'i deneyimleyince, bilgisayarda ana monitörüm olarak kullanacağım gene fakat PS5 içinde kullanacağım, özellikle kendim vakit geçireceğim zamanlar için.
27" 4K mı yoksa 27" 2K mı daha iyi olur aradaki farka değer mi, verilen +10 bin TL'ye iyi ki dedirtir mi bu konuda bilginiz var mı ? Çok anlamıyorum çünkü, 27" 4K'da çok keskin ve netmiş görüntü arada çok fark var deniyor ama sizin bilginiz ve fikriniz nedir ? PPI muhabbeti yüzünden çok daha fark yaratıyormuş ama değer mi bilemedim.

Bence değer. Özellikle OLED'e çıkmışken kesinlikle değer. 27inç çok keskin oluyor. Mesela RDR2 de 4K inanılmaz fark ediyor. TAA kullanılan oyunlarda bulanıklığı direkt çözüyor. 2K ise hala bulanık. Ben olsam 10k farkı verirdim. Bir de oledlerde olan metin netliği sorununu da çözüyor. 4K DLSS performans bile 2K native görüntüden daha iyi gözüküyor. Telefonlarda aşırı fark etmiyor çünkü telefonlar küçük olduğu için zaten aşırı keskin gözüküyorlar. Bu yüzden Update yapmaya değmiyor; fakat monitörlerde erkan büyük olduğu için görüntü de keskin olmuyor. TV de 4K kullanmak gibi çok keyifli bir şey. Konsol da var mış zaten mis gibi gider.

Hocam peki bu Glossy OLED'te ekran çabuk kirlenip, kolay iz tutuyormuş. Bunu nasıl hallediyorsunuz ?

Hocam peki bu glossy OLED'te ekran çabuk kirlenip, kolay iz tutuyormuş. Bunu nasıl hallediyorsunuz?

En güvenli yol sadece mikrofiber bez kullanmak. Solüsyon vs leke yapabiliyor. RTINGS sadece mikrofiber bez ve damıtılmış su öneriyor.

Ben bunu denedim ve lekeyi biraz daha yaymak dışında bir işe yaramadı. Evet tozları aldı ancak lekeyi de yaydı.

Sonra bunu denedim biraz daha iyi oldu.

Yine de lekeleri tam olarak çözmedi. Dikkat etmezsem pek beli olmuyor. Parlak kaplama da bu tarz şeyler kaçınılmaz gibi bir şey.

İlk önce damıtılmış su denemiştim ama tozları alsa da leke yaptı.

Sonuç olarak üçü de yetersiz kaldı. Benim önerim tozlanma ve lekelenme olmaması için (çıkartması çok zor) gerekirse 2 günde bir falan mikrofiber bezle silin. Ne kadar geç kirlenirse o kadar iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…