Monitörün çözünürlüğü nasıl değiştirilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan user427696a
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 805

user427696a

Başarılı
1080p maksimum goruntuleyen uyduya sahibim. Benim monitor 1440X900 oldugu icin ekranda uyari yazisi cikiyor, monitoru DVI to HDMI dönüştürücü ile kullanıyorum. Monitor Sync Master 940bw Samsung. Bende Windows yok, direkt monitorden ayarlayabilecegim bir yer var midir, nasıl yaparim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 972
Nasıl bir uyarı? Uydu üzerinden 1080p 60Hz seçiliyse sıkıntı olmaması lazım.

Hocam Next'in Next Kanky uydusu bu da fotoğraf. Ama hocam tam olarak Hz'i nereden ayarlayacagimi bilmiyorum.

Dosya Ekleri

• 17087741523161248762507612249152.webp
    40,1 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu monitörün OSD ekranında çözünürlük ayarlama özelliği yok. Sadece sağ-sol-yukarı-aşağı özelliği falan var. Veya AUTO tuşuna bastığınızda kendi ayarlıyor. En azından benim 2. monitörüm bu ve öyle hatırlıyorum.

Nasıl bir uyarı? Uydu üzerinden 1080p 60Hz seçiliyse sıkıntı olmaması lazım.

Simdi uyduyu televizyona takip fabrika ayarlarinda dondurdum, goruntu geliyor ancak yine de o yazi biraz cikip gidiyor ama simdi de hoparlör calismiyor. Benim hoparlör monitor dahil degil. Spdif girisine takiyorum ama calismiyor.

Uydu cihazında ayarlar menüsünde olması lazım. V-Format veya farklı bir ismi olabiliyor. Bir de sizin monitör 1440p değil, 900p hocam. Uydu cihazında ise buna 720p uyar gözüküyor. Farklı bir TV'de ayarlayıp deneyin. Bir de uydudaki AV çıkışına hoparlör takıp deneyin.

Benim hoparlorun ekten USB'si var spdif takinca ses gelmiyor ama AV takinca Tofaş motoru gibi ses cikiyor bozulcak sandim hoparlör. Spdif bir daha deneyecegim.

Takacağım takmasina yuzume patlayacak bir şey olacak diye korkuyorum.

Benim hoparlorun ekten USB'si var spdif takinca ses gelmiyor ama av takinca Tofaş motoru gibi ses cikiyor bozulcak sandim hoparlör. Spdif bir daha deneyecegim.

Takacağım takmasina Yuzu'me patlayacak bir şey olacak diye korkuyorum.

Denedim hocam suponuc ayni spdif girisine takinca bir cizirti yok ama sesde yok ama av girisine takinca cokfazla cizirdiyor ve yine ses vermiyor baska takacağım giris kalmadi.

Son düzenleme:

Uyduyu bir televizyona bağlayıp monitörün çözünürlük ayarlarına uygun olarak ayarlaman lazım.

Hocam internetten baktim onun icin donusturuculer varmis ya gorunutuyude ayni avden baglacakmisiz. Yoksa calismiyormus bu dönüştürücü olur mu USB'si enerji kaynagi onu uyduya baglayip çalıştıracağım. Hocam yani ben bunu alsam bu donusturucunun uzerinde USB girisi yok sanirim ses girisini ona takipta USB girisini uyduya taksam bir sorun olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…