Detaylar
Kim cevapladı?Baş etken panel. Kart falan da önemli.Daha öncede konu açıldı ama hiç cevap gelmemiş, ben de sorguluyorum bunu.
Elimizde 360 Hz monitör var diyelim. Bunun 360 Hz olmasını sağlayan donanım veya etken nedir? Neyin sayesinde 360 Hz veriyor?
Bir soru daha. Pixellerin donanımsal (fiziksel) olduğunu sanıyordum.
CRU ve NVIDIA denetim masası gibi programlarla çözünürlük yükseltilebiliyor. O zaman pixel fiziksel mi yoksa yazılımsal mı?
CRU ve NVIDIA denetim masası gibi programlarla çözünürlük yükseltilebiliyor. O zaman pixel fiziksel mi yoksa yazılımsal mı?
Son düzenleme:
CRT_User
Yetkin
Ben örneği CRT monitörler üzerinden vereyim. Mantık şu: Aldığın CRT monitörün dikey tarama hızı diyelim ki 96 kHz. Bu değer, kullanabileceğin çözünürlük ve yenileme hızını belirler.Bir soru daha. Pixellerin donanımsal (fiziksel) olduğunu sanıyordum.
Örneğin 1440×1080 çözünürlükte 85 Hz kullandığında, monitör zaten 96 kHz’lik bant genişliğini tamamen doldurmuş olur. Ancak daha yüksek Hz istiyorsan bu noktada çözünürlüğü düşürmen gerekir.
Çözünürlüğü 1024×768’e çektiğinde, 85 Hz’de tarama hızı örneğin 70 kHz’e düşer. Arada kalan bu boşluğu ise yenileme hızını 120 Hz’e çıkararak tekrar 96 kHz limitine kadar kullanabilirsin.
CRT’lerde her çözünürlük elektron tabancasıyla doğrudan oluşturulduğu için pikseller bozulmaz. Bu yüzden çözünürlük düşse bile görüntü keskinliğini kaybetmez ve son derece net görünür.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-