THESANASATS 8
Başarılı
Arkadaşlar selam.
Elimde bir laptop var, açıkçası bir tamirciye göstermeden önce buraya yazmak istedim.
Belirli belirsiz aralıklarla sayısı belli olmayan şekilde biip sesi veriyor laptop.
Bazen 2 uzun biip, bazen 3 uzun biip, bazen 5 uzun 1 kısa biip. Hatta birkaç ay öncesinde de bayağı 45-50 kere uzun biip verip kendisini kapatmıştı. Son zamanlardaki biiplerde kapatma olmuyor fakat sebebini de anlayamadım. Arıza tespiti yapabilsem bile yeterdi benim için.
Şu ana kadar denediklerim şunlar:
Hatta şu an yazarken bile biip verdi 9 kere
Kafayı yedirdi bana. Çözümü olan var mı?
Elimde bir laptop var, açıkçası bir tamirciye göstermeden önce buraya yazmak istedim.
Belirli belirsiz aralıklarla sayısı belli olmayan şekilde biip sesi veriyor laptop.
Bazen 2 uzun biip, bazen 3 uzun biip, bazen 5 uzun 1 kısa biip. Hatta birkaç ay öncesinde de bayağı 45-50 kere uzun biip verip kendisini kapatmıştı. Son zamanlardaki biiplerde kapatma olmuyor fakat sebebini de anlayamadım. Arıza tespiti yapabilsem bile yeterdi benim için.
Şu ana kadar denediklerim şunlar:
- SSD'leri sök tak yapıp temizledim.
- Fanları temizledim.
- 2 adet RAM vardı. Önce birini bir slota taktım denedim sonra diğer slota taktım yine biip sesleri verdi. Diğer RAM için de aynısını denedim, 4 farklı senaryo kısacası. Hepsinde biip verdi.
Hatta şu an yazarken bile biip verdi 9 kere
- İşlemci: i5-11400H
- GPU: RTX 3050
- RAM: 2x8 3200 MHz Kingston
- İşletim Sistemi: Microsoft Windows 10 Pro
- Sistem Modeli: Abra A5 V17.1
- BIOS Sürümü/Tarihi INSYDE Corp. 1.07.02TFB6, 11.05.2021
Son düzenleyen: Moderatör: