yui

Üyecik
Arkadaşlar merhaba,

Monster Abra A5 v17.3 laptopum ile Dead by Daylight hiç güzel oynanılmıyor. Başlarda oyunu ilk indirdiğim dönemlerde Ultra ayarlarda gayet akıcı bir şekilde oynuyordum fakat şu an orta ayarlarda ve ortalama grafiklerde bile çok fazla FPS düşmesi girmese bile eskisi kadar güzel oynanmıyor. Oynarken PC çok fazla ısınıyor, bundan olabilir mi sizce?

Laptopu bakıma mı göndermeliyim yoksa spesifik bir ayar var mı grafikler için? Oyun içerisinden de kullandığınız güzel ayarlar varsa benimle paylaşabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma kaynaklı drop, akıcılık sorunu yaşıyor olabilirsin. DbD ağır bir oyun değil, sistem gereksinimini olumsuz etkileyecek boyutta bir güncelleme gelmedi. Harici bir şeyi düşünmeden önce laptopu bakıma gönderin. Fan temizliği ve macun yenilemesi yapsınlar. Bir de rica edersen belki oyun testi yapabilirler.

NOT: Laptoplar biraz prenses oluyor. Asus Rog Strix G16 8 ay bende kaldı, sorunlu diye çok fazla kullanmamıştım zaten. Ürünü iade için paketlemeden önce son bir kez DbD testi yapayım dedim klavye kısmı aşırı derecede ısınmıştı. Yani yıllık bakım latoplarda şart gibi bir şey.

Arkadaşlar merhaba,

Monster Abra A5 v17.3 laptopum ile Dead by Daylight hiç güzel oynanılmıyor. Başlarda oyunu ilk indirdiğim dönemlerde Ultra ayarlarda gayet akıcı bir şekilde oynuyordum fakat şu an orta ayarlarda ve ortalama grafiklerde bile çok fazla FPS düşmesi girmese bile eskisi kadar güzel oynanmıyor. Oynarken PC çok fazla ısınıyor, bundan olabilir mi sizce?

Laptopu bakıma mı göndermeliyim yoksa spesifik bir ayar var mı grafikler için? Oyun içerisinden de kullandığınız güzel ayarlar varsa benimle paylaşabilirsiniz.

Laptopun Clevo tabanlı Control Center yazılımında “Performans Modu”nda olduğundan emin ol.
Eğlence veya diğer modlarda ekran kartına 80W limit uygulanıyor. Yalnızca performans modunda tam güç değerine ulaşabiliyor.

Öncelikle sıcaklıklarının normal olduğundan emin ol.
Benim cihazımda (17.4.4 modeli) ekran kartı 90W + 15W boost ile çalışıyor.
Sende de büyük ihtimalle performans modu dışında 50W’a kadar sınırlıyordur.

Kısacası, laptopun bakımlarının düzgün yapıldığından emin ol ve sonrasında performans modunu kullan.
Monster servisini önermiyorum; termal macunu doğru sürmüyorlar, 1 aya kalmadan “pump out” oluyor.

Termal macun için faz değişenli termal ped öneririm.