Elimde Monster Abra A5 v20.2 model PC var BIOS güncellemesini kendim yapmak istiyorum. Güncelleme dosyasını maille istedim ve gönderdiler. Bir sorun var ki içerisinde ASUS'larda ya da MSI'larda olan gibi "cap" uzantılı dosya ya da Setup'ı bulunmuyor. Bu PC'nin BIOS'unu nasıl kolay yoldan güncelleyebilirim yardımcı olur musunuz? @Recep Baltaş
Bu rehberde bazı anakartların BIOS'unu güncellemek için kullanabileceğiniz EFI Shell yöntemini anlatacağız. USB Bellek Hazırlama EFI Shell üzerinden BIOS güncelleme için ilk olarak EFI Shell arayüzüne girmek gerekiyor. Bunun için bir USB bellek kullanabiliriz. USB belleği hazırlamak için de...
techolay.net
Bellek hazır olunca USB belleğe bütün klasörleri atın.
İlk olarak FPT klasörüne girin ve F.nsh dosyasını çalıştırın:
Kod:
@echo off
@cls
@echo BU GUNCELLEMEDEN SONRA DMI YAZMAYI UNUTMAYALIM!
@echo .
@echo .
@pause
@cls
@Fpt.efi /f GMxPG5xN113MON07.BIN
@Fpt.efi /greset
Sonra EC klasörüne girin ve F.nsh çalıştırın:
Kod:
IFUX64.efi GMxPGxx_12.000 0 1
Bunun çok şart olduğunu düşünmesem de en son DMI klasörüne girin ve A5V20.2.nsh çalıştırın:
Elimde Monster Abra A5 v20.2 model PC var BIOS güncellemesini kendim yapmak istiyorum. Güncelleme dosyasını maille istedim ve gönderdiler. Bir sorun var ki içerisinde ASUS'larda ya da MSI'larda olan gibi "cap" uzantılı dosya ya da Setup'ı bulunmuyor. Bu PC'nin BIOS'unu nasıl kolay yoldan güncelleyebilirim yardımcı olur musunuz? @Recep Baltaş
Normalde benim alışık olduğum BIOS dosyaları ASUS'da olduğu gibi BIOS rename uygulamalı hazır dosya. USB'ye atıp USB'den güncelleme tarzı ama bunun dosyası farklı. Uzantısı neyi ifade eder ki? USB'ye atıp güncelleme gibi durumu söz konusu değil.
İnternettede detaylı anlatımı da yok.
Normalde benim alışık olduğum BIOS dosyaları ASUS'da olduğu gibi BIOS rename uygulamalı hazır dosya. USB'ye atıp USB'den güncelleme tarzı ama bunun dosyası farklı. Uzantısı neyi ifade eder ki? USB'ye atıp güncelleme gibi durumu söz konusu değil.
İnternettede detaylı anlatımı da yok.
Bu rehberde bazı anakartların BIOS'unu güncellemek için kullanabileceğiniz EFI Shell yöntemini anlatacağız. USB Bellek Hazırlama EFI Shell üzerinden BIOS güncelleme için ilk olarak EFI Shell arayüzüne girmek gerekiyor. Bunun için bir USB bellek kullanabiliriz. USB belleği hazırlamak için de...
techolay.net
İlk olarak FPT klasörüne girin ve F.nsh dosyasını çalıştırın:
Kod:
@echo off
@cls
@echo BU GUNCELLEMEDEN SONRA DMI YAZMAYI UNUTMAYALIM!
@echo .
@echo .
@pause
@cls
@Fpt.efi /f GMxPG5xN113MON07.BIN
@Fpt.efi /greset
Sonra EC klasörüne girin ve F.nsh çalıştırın:
Kod:
IFUX64.efi GMxPGxx_12.000 0 1
Bunun çok şart olduğunu düşünmesem de en son DMI klasörüne girin ve A5V20.2.nsh çalıştırın:
techolay.net
İlk olarak fpt klasörüne girin ve F.nsh dosyasını çalıştırın:
Peki Recep bey hani dediniz ya USB hazır olduğunda fpt klasörüne girin dosyayı çalıştırın diye.
Masaüstünde mi çalıştıracağım dosyaları yoksa USB'yi boot edip USB içindemi çalıştıracağım Windows kurulumu gibi tarzda nasıl olacak.