Abra A5 15.6 model bir dizüstü bilgisayarım var. 1 hafta önce bilgisayarı kullanıyorken birkaç defa olacak şekilde elektrik kesintisi yaşadım. Sonrasında bilgisayarım ani donmalar yaşayıp kapanmaya başladı. Bugün saat 4-5 arası bilgisayarı kullandıktan sonra kendiliğinden kapandı. Adaptör takılı olmasına rağmen şarj ışığı yanmıyor. Güç düğmesine bastığımda bilgisayarın ışıkları yanmıyor. Sadece güç ışığına bastığımda takılı olan kulaklığın anlık olarak ışıkları yanıyor ve sönüyor. Bilgisayara USB ile takılı olan bütün parçaları çıkartıp güç düğmesine 30 sn basma olayını da yaptım fakat çözüm olmadı. Kasasını açıp pili çıkartıp yine çalıştırmayı denedim çalışmadı. RAM ve SSD'yi çıkartıp uclarını temizleyip tekrar denedim olmadı. Benim bilmediğim bir çözüm yolu olabilir mi? Yarın teknik servise götüreceğim. Yine de sizlere danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler ederim.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Monster'ın kendi servisine gönderirseniz tamir yerine direkt parça değişimine giderler. Garantiniz varsa gönderin.
Maalesef 1650 serisi laptop bu, garanti süresi bitti.
Bugün geri döndüler teknik servisten, chipset arızası var dediler. 10K fiyat çektiler hocam.
TurkNeo
Çalışkan
Hocam elektrik gitmelerinden sonra açılmamış olsaydı iki ihtimal olurdu: BIOS Çökmesi veya Anakart arızası ama ben oynarken bir anda kapandı ve hiçbir şekilde tepki vermiyor dediğiniz için doğrudan anakartınızda arıza olmalı. Küçük bir ihtimalle piliniz bitikse adaptörünüzde arızalı olabilir. Farklı bir adaptörünüz varsa deneyebilirsiniz.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam chipset, BIOS ya da EC gitmiş.
Hocam elektrik gitmelerinden sonra açılmamış olsaydı iki ihtimal olurdu: BIOS Çökmesi veya Anakart arızası ama ben oynarken bir anda kapandı ve hiçbir şekilde tepki vermiyor dediğiniz için doğrudan anakartınızda arıza olmalı. Küçük bir ihtimalle piliniz bitikse adaptörünüzde arızalı olabilir. Farklı bir adaptörünüz varsa deneyebilirsiniz.
Maalesef hocam yanımda deneyebileceğim adaptör yok.
TurkNeo
Çalışkan
Anladım hocam. Servise gönderdiniz sanırım.Maalesef hocam yanımda deneyebileceğim adaptör yok.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Ben bu laptopun aynısını kullandım. En iyi ihtimal işlemci fanı yanmış olabilir en kötü ihtimal anakart arızası olur.
Monster'ın kendi servisine gönderirseniz tamir yerine direkt parça değişimine giderler. Garantiniz varsa gönderin.
Maalesef 1650 serisi laptop bu, garanti süresi bitti.
Bugün geri döndüler teknik servisten, chipset arızası var dediler. 10K fiyat çektiler hocam.
TurkNeo
Çalışkan
Geçmiş olsun hocam. Anakart fiyatı ise uygun ama sadece chipset ise biraz pahalı.Maalesef 1650 serisi laptop bu, garanti süresi bitti.
Bugün geri döndüler teknik servisten, chipset arızası var dediler. 10k fiyat çektiler hocam.
Aynısı okuldan bir arkadaşıma ona termal macun bakımı yaparken oldu. @talongod Hocam hatırlar.

Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-