Baktım.
- FPT ile başlamak doğru. Bu işlem BIOS'u güncellemiş:
GMxPG5xN114MON08.BIN
Kod:
@echo off @cls
@echo BU GUNCELLEMEDEN SONRA DMI YAZMAYI UNUTMAYALIM!
@echo .
@echo .
@pause
@cls
@Fpt.efi /f GMxPG5xN114MON08.BIN
@Fpt.efi /greset
- Sonrasında Embedded Controller güncellemek de OK.
Kod:
IFUX64.efi GMxPGxx_12.300 0 1
- DMI çalıştırmak da OK:
Kod:
@echo off@AMIDEEFIx64.efi /SM "MONSTER"
@AMIDEEFIx64.efi /SP "ABRA A7 V14.6"
@AMIDEEFIx64.efi /SF "ABRA"
@AMIDEEFIx64.efi /SK "A7V146GM7PG5M"
@AMIDEEFIx64.efi /BM "MONSTER"
@AMIDEEFIx64.efi /BP "ABRA A7 V14.6"
@AMIDEEFIx64.efi /CM "MONSTER"
Bu aşamdan sonra diğer klasörleri çalıştırmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
Seri no yazmaması büyük bir sorun değil, cihaz altında yazıyor zaten.
Monster'a mesaj attım. BIOS+EC dosyasının içindekilerde yüklenecek mi diye. Aşağıdaki cevabı verdiler
Merhaba Oktay Bey, İletmiş olduğumuz BIOS dosyalarının içerisindeki tüm dosyalar yüklenmeye hazırdır. İlettiğiniz dosyanın kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz; ancak, dosyaların doğru sıralama ile yüklenmesi önemlidir. Bu nedenle, işlemlerin doğru şekilde yapılabilmesi için sıralamaya dikkat etmeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Telefonla aradım. Madem bir sıralma var o sıralamyı söyleyin bana dedim. Yok arkadaş söylemiyorlar. Bari dedim BIOS+EC içindekini yükleyecek miyim dedim. Uzaktan destek vermiyoruz illa buraya gelin diyorlar. Arkadaş bu kadar zor mu sıralama söylemek. Ben zaten BIOS'u güncellemişim söylüyorum güncelledim diye. Bir de BIOS dosyalarını niye yolluyorsun o zaman. Hiç yollama direk buraya getirin BIOS dosyası vermiyoruz deyin. Ya da yolladığın dosya içinde şu sıralama ile yükleyin diye bir not ekleyin.
Arkadaş bu kadar zor mu ufacık bir bilgi vermek
Seri no yazmaması büyük bir sorun değil, cihaz altında yazıyor zaten.
@Recep Baltaş
Bir de bunu buldum;
Şu komutu çalıştırın: AMIDEEFIx64.EFI /SU /BS (Bu, geçerli değerlerinizi görüntüler.)
Seri Numarasını şu komutla değiştirin: AMIDEEFIx64.EFI /BS XXX (XXX'i değiştirilmiş seri numarasıyla değiştirin)
UUID'yi şu komutla değiştirin: AMIDEEFIx64.EFI /SU XXX (XXX'i 32-Hex basamaklı kimlikle değiştirin)
Ayrıca şunu da çalıştırabilirsiniz: AMIDEEFIx64.EFI /SU Auto ve bu otomatik olarak size yeni bir UUID üretecektir.
Yani seri numarasını kendimiz ekleyebiliyoruz.
DMI dosyasının içinde AMIDEEFIx64.EFI komutu zaten mevcut. DMI içine girip o komutla Cihazın seri numarasını eklemek mümkün. Ben daha fazla uğraşmayacağım. Dediğiniz gibi nasıl olsa cihazın altında yazıyor seri numarası
Tüm aşamaları doğru tarif ettiniz. BIOS+EC dosyasının içindeki komut anladığım kadarıyla o 2 dosyayı tek tek güncelleyeceğimize tek seferde ikisini birden güncelliyor.
Yardımların için teşekkür eder.
Şimdi ME ( Management Engine ) güncellemesini bulup onu yükleyeyim
Not: Benim Windows 11 key BIOS'a gömülü olduğu için Windows 11'den Key'i girip tekrar aktive etmem gerekti. BIOS updte yapınca gömülü Key'de uçmuş
Dayanamadım Seri Numarasını ve UUID numarasını ekledim.
Ayrıca Seri numarasını aşağıdaki komut ile ekledim. Yukarıdaki bende olmadı
Seri Numarasını şu komutla değiştirin:
AMIDEEFIx64.efi /SS XXX (XXX'i değiştirilmiş seri numarasıyla değiştirin)