ugurrr

Çalışkan
Evet, Monster Abra V16.6 laptop kullanıyorum. HM470 yonga seti ve 10200H işlemcisi var. En güncel ME, yonga seti ve Serial IO sürücülerini bulamıyorum. Ne Clevo'nun ne de Monster'ın sitesinde güncel değil; aynı zamanda Intel'in kendi sitesinde de yok. Buna ek olarak ses sürücüsünü de bulamıyorum.

Ses sürücümün donanım kimliği:
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0293&SUBSYS_15588535

Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca nasıl bulduğumuzu anlatırsanız daha faydalı olur. Teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel değil maalesef. Güncel olan sürücüleri resmi kaynaklardan bulamıyorum.

1757414410740.webp

Son düzenleme:
Hocam Microsoft Update Kataloğundan .cab indirerek güncelleme yaptım evet sürüm ve tarih güncellendi ama tabiki de realtek sürücüsü kurmadığımdan high definition audio yazıyor. Böyle kullanmamın performansa etkisi var mı? Yoksa dediğinizi indirip mi kurayım? Bir de ALC 293 ses kartı var mış sistemde baktım şimdi.

1757420152682.webp

Hocam attığınız linkten indiriyorum fakat sabit 18 kb ile indiriyor siteyle alakalı bir durum sanırım değil mi?

Hocam Microsoft Update Kataloğundan .cab indirerek güncelleme yaptım evet sürüm ve tarih güncellendi ama tabiki de realtek sürücüsü kurmadığımdan high definition audio yazıyor. Böyle kullanmamın performansa etkisi var mı? Yoksa dediğinizi indirip mi kurayım? Bir de ALC 293 ses kartı var mış sistemde baktım şimdi.

Eki Görüntüle 183489
Realtek surucusunun kendi oyuncaklari var. Equalizer, oda buyuklugu secimi falan. Bunlara ihtiyac duyuyorsaniz Realtek'iinkini kurun.

Hocam hiçbirine ihtiyaç duymuyorum aslında. Sadece gecikme yapmasın sesi versin yeter bana. O zaman Microsoft'unkinden devam mı edeyim? Bu arada güncel diğer sürücüleri station driversta yaptığım ufak araştırmayla buldum ve yükledim.

Hocam hiçbirine ihtiyaç duymuyorum aslında. Sadece gecikme yapmasın sesi versin yeter bana. O zaman Microsoft'unkinden devam mı edeyim? Bu arada güncel diğer sürücüleri station driversta yaptığım ufak araştırmayla buldum ve yükledim.
Surucunun guncel olmasi her zaman en iyisi oldugu anlamina gelmiyor. Mesela Realtek Wi fi kartlardan birinin en iyi surucusu 2015'ten kalma. Senin ses karti da kim blir kac yillik. Yeni suruculer genelde yeni ses kartlarinin destegini eklemek icin yaziliyor. Eski bir ses kartini cok fazla ilgiilendirmiyor yani. Nvidia ekran kartinin da en stabil surumu yeni olan 581 degil 577 mesela.