Monster Laptop hakkında ne düşünüyorsunuz?

Monster nasıl sizce?

• İyi

Oy: 2 5,4%
  • Çöp

Oy: 15 40,5%
  • Normal

Oy: 20 54,1%

• Oy verenlerin toplamı
    37
Sizce Monster nasıl bir marka? Technopat'taki ön yargı burada da var mı acaba?

Monster kullanıcısı olarak söylüyorum dedikleri gibi kötü çıkmadı yani ısınma sorunu falan performans a gelirsek seçtigin ekran kartı işlemcisi performansı sağlar kötü kasa türü alıp içini falan da temizlemiyorlar 5 sene kullanıp arkasını açıp temizlemezsen tabii 90-95 dereceleri görür bir arkadaş forumda cihazını paylaşmış 10 sene temizlenmemiş gibi Monster beni dolandırdı gibi saçmalıklar kullanıyordu.

Kesinlikle ve kesinlikle bulaşmayın. Ben aldığım zaman albenisi vardı çünkü aynı özellikteki diğer bilgisayarlara göre epey ucuzdu. O yüzden almıştım ama en fazla 1 sene sabredebildim. Özellikle kasa Clevo ve metal olmasına rağmen aşırı dandikti. CPU ve GPU masaütünde bile aşırı ısınıp fan çalıştırıyordu. Oyuna girdiğimde de aynı şekilde işlemci o kadar çok ısınıyordu ki otomatik olarak 4.7 GHz'den 2 GHz'e kadar düşüyordu haliyle FPS de çakılıyordu. Bunun üstüne bakıma verdim, hiçbir şey yapmadan gönderdiler hatta termal bakır borusunun vidasını yalama yapmışlar. Kendim sıvı metal termal macun sürmek istedim bu sebeple süremedim. Sonra da sattım gitti zaten. Yazılımı falan da çok kötü. Sound Blaster mı ne kanserse artık ikidebir sorun yaratıyordu aynı şekilde Monster App de öyle. Firmware BIOS güncellemerini Monster'a mail atarak alabiliyorsun kendi sitesinden falan yüklemek yok. Uzun lafın kısası almayın aldırmayın zaten fiyatları da muadil cihazlara göre uçmuş durumda. Kullandığım Model: Abra A5 v18.2'di.

Özellikle kasa Clevo ve metal olmasına rağmen aşırı dandikti.

Aldığın model Clevo bir model değil. Aksine o dönem çıkan iyi bir modellerden biri. BIOS güncellemelerinin gizli olmasını mantıklı buluyorum, kullanan insanların yaş baremine bakılırsa BIOS brick durumların çok yükselmesini önlüyorlar. Monster App sorun yaratan bir uygulamaysa bunu zaten sürücülerin kısmından ya da iletişime geçip sürüm farkıyla değişebiliyorsun.

Yerdiğin model iyi bir model. Kullandıkları macunu değiştirmek gerekiyor sadece.

Monster sahibi geldi :D Tongfang kasa model bu arada.
İlk olarak gereksiz derece "hater"lık yapıldığını düşünüyorum. Ben 2,5 sene önce Tulpar T5 V20.3 cihazı aldım. 17000 TL gibi bir fiyata aldım ki piyasdaki diğer 3060 modelleri en iyi ihtimalle 20000 liradan başlıyordu ki yukarıda adı geçen Asus gibi markalarda 25000 lirayı buluyordu. Aradaki 3000 lira farka fare, mausepad, kulaklık falan aldım. Yani o dönem için aşırı F/P ürünüydü.

Detaylı olmamakla birlikte genel bir yorum yapmam gerekirse bahsedilen "Klavyeden tuş silinmesi, sürekli BSOD, aşırı ısınma" gibi şeyler yaşamadım. 2,5 yıl içinde sadece bir kez iç tozunu temizlemem dışında hiç macun değiştirmeye fırsatım olmadığı için ısındığını düşünüyorum son dönemlerde sadece. Technopat'tan bilen bilir farklı bir sorun vardı bizim cihazda. MCC (Monster Control Center) uygulaması düzgün çalışmıyordu. Bu da mavi ekran ve cihazın çökmesi gibi sorunlara sebep oluyordu. Çok net hatırlıyorum Fortnite Chapter 3 Season 3'de oynarken bir anda BSOD almam ile Technopat'ta konu açtım ve sonucunda MCC'yi silerek sorunlarımı çözdüm. Uzun süredir sorunsuz, kılçıksız performans alıyorum. Ayrıca XMG'nin Control Center uygulamasını denedim ve şu ana kadar sadece bir kez sorun yaşadım. Yani onla devam ediyorum. Ses için geçen günlerde Dolby Atmos aldım ve ses kalitesi de arttı. Ki cihazın kendi ses sistemi acayip bir şey. Bangır bangır. Ayrıca BIOS üzerinden 3060'ı kullanacak şekilde ayarladım cihazı. Performansı da iyi, işte biraz ısınıyor son dönemde, benim hatam o da :D Şu an aklıma başka bir şey gelmiyor. İlk aldığımda detaylı bir incelemem olmuştu Techonpat'ta isteyen bakabilir linkini bırakayım. Yaklaşık 100 sayfa konuştuk sonra Moderasyon ekibi durduk yere konuyu kilitledi :D

Bu arada yazılım desteği konusunda berbatlar sürücü kurulumu beni epey uğraştırdı.

Evet aşırı bazı modelleri aşırı kalitesiz olmakla beraber ben genel hatlarıyla memnunum. Ve bence git gide seviyeyi yükseltiyorlar. Şans vermek lazım.
Ama bana sorarsanız bir daha Monster alır mısın, Monster değil MSI olsun bir daha Laptop almam. Masaüstü canmış ben onu öğrendim.

Son düzenleme:
Aldığın model Clevo bir model değil. Aksine o dönem çıkan iyi bir modellerden biri. BIOS güncellemelerinin gizli olmasını mantıklı buluyorum, kullanan insanların yaş baremine bakılırsa BIOS brick durumların çok yükselmesini önlüyorlar. Monster App sorun yaratan bir uygulamaysa bunu zaten sürücülerin kısmından ya da iletişime geçip sürüm farkıyla değişebiliyorsun.

Yerdiğin model iyi bir model. Kullandıkları macunu değiştirmek gerekiyor sadece.
Evet karıştırmışım benimki Tongfang'di. Monster müşteri hizmetlerine sorup almıştım kimse Clevo kasa önermediği için.

Abra A5 v16.7.3 kullanmış biri olarak model bazlı çok sıkıntılı modelleri var. Teknik destek anlamında ise ortanın iyisi kıvamındalar.

İki üç modelini bire bir test etme imkanım oldu ve ben tercih etmem. Kasası kaliteli değil, sesi yüksek, performans uçuk kaçık değil, fiyatları diğer markalardan vazgeçirecek kadar cüzi değil.
Herkes servisini övüyor ama zırt pırt servise gitmek durumunda kalındığından bahsedilmiyor. Yok tuş basmıyor yok çok ısınıyor yok ekran gidip geldi vs. diye diye bilgisayarsız kalmak sinir bozar.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt