Merhaba, boş boş yatıyor evde Monster Abra A5 v21.6, i5 13. nesil, 16 GB RAM, 500 GB M.2 SSD, RTX 3050 var. Herhangi bir sorunu yok, sadece ısı yapıyor. Bilgisayarcılara gitsem, nasıl bir kasaya takas edilir? Veya nakit kaç TL'ye satmalıyım? Piyasasına hakim değilim.
Monster'ın kendi sayfasında 50.000TL fiyat yazılmış bu paralara RTX 5050'li laptoplar var. Sahibinden'de baktığım kadarıyla 30-35.000TL bandında olduğunu görüyorum. Sizin cihazınızın kozmetik, sistemin durumu vb özelliklerine göre 28-34.000TL arasına gidebileceğini düşünüyorum. Tavsiyem bilgisayarcıya satmayın çünkü ölü fiyat veriyorlar genelde. İkinci el sitelerinden koyabilirsiniz.
Örnek olması adına sizin bilgisayarın aynısı;
Monster'ın kendi sayfasında 50.000TL fiyat yazılmış bu paralara RTX 5050'li laptoplar var. Sahibinden'de baktığım kadarıyla 30-35.000TL bandında olduğunu görüyorum. Sizin cihazınızın kozmetik, sistemin durumu vb özelliklerine göre 28-34.000TL arasına gidebileceğini düşünüyorum. Tavsiyem bilgisayarcıya satmayın çünkü ölü fiyat veriyorlar genelde. İkinci el sitelerinden koyabilirsiniz.
Örnek olması adına sizin bilgisayarın aynısı;
Tavsiyem ikinci el sitelerine koyup oradan takas teklifi beklemek. Bilgisayarcılar genelde piyasadan anlamaz ve ölü fiyat verirler. Bizzat kendim yaşadım ve birçok bilgisayarcı ile tartıştım. O yüzden kendiniz uğraşıp elden çıkarabilirsiniz. Veya foruma konu açabilirsiniz.
@dark_1234, 30.000TL bandının üstüne çıkmanızı tavsiye etmiyorum. O paraya Acer Nitro 5 modelleri bulunabiliyor ikinci elde ki onlar daha mantıklı. Bu yüzden fiyat düşürmek gerek. 30.000TL'den ilana koyun pazarlıkla falan 28.000TL bırakırsınız. Daha fazla etmez o cihaz.