Bütçe
450-500 TL

TahaSureyya

Çalışkan
Selam,
Kasım 2024'te Monster Tulpar T6 v3.2.5 satın aldım. Laptopu ilk kullanmaya başladığımdan beri sıcaklıklarını, Cinebench skorlarını, çektiği watt değerlerine göre sıcaklıkların ne durumda olduğunu sürekli kontrol ediyordum. Temmuz ayında laptopu bakıma verdim. (6 aylık rutin bakıma) laptopum, bakımdan sonra, bakımdan öncesine göre bayağı ısınmaya başladı. CS2'de 55W 78-80 derece oyun oynarken bakımdan sonra 49W 85-90 derecelere çıkmaya başladı. Laptopu aldıktan 3 gün sonra tekrardan servise götürdüm ve ısrarla kullandıkları macunun (MX-4 kullanıyorlar) bu laptopa yetmediğini söyledim. Laptop ortalama 3 hafta ellerinde kaldı ve anakartı, soğutma bloğunu vs. değiştirip test ettiler. En son beni aradıklarında sorunun termal macundan kaynaklandığını ellerinde MX-4 olduğundan yine MX-4 süreceklerini ancak ben sorun yaşarsam kendim termal macun alarak bakıma verdiğimde benim aldığım termal macunu kullanabileceklerini söylediler. Benim sorum şu: Benim bu laptop için en iyi soğutma performansını sunan ve en uzun ömürlü termal macunu bulmam gerekiyor. Kimileri Thermal Grizzly Kryonaut öneriyor, kimileri MX-6, kimileri de Thermalright TF8-ex. Sizce hangisini almalıyım? Benim için en uygunu hangisi olur? 7-8 ayda bir bakıma veririm laptopu zaten. Bakıma verirken de memnun kalacağım macunu bulup o macunu alıp sürekli öyle vermeyi düşünüyorum. Sizden de tavsiye almak istedim.

Laptopumun özellikleri:
Intel Core i7-13700hx (laptopu ilk aldığımda 162W'a kadar Cinebench R23'te güç çekebiliyordu.)
RTX 4070 8 GB laptop.

Son düzenleyen: Moderatör:
MX-6 açıkçası eskidi artık TF7 gibi macunlar daha iyi eğer bulabilirseniz TF8 veya TF9 daha iyi olur.

Hocam şöyle söyleyeyim fiyat/performans oranı da önemli tabii ki ama thermal grizzly kryonaut ya da thermalright tf8-ex gibi macunları alabilecek durumum var. O nedenle bana soğutmayı en iyi halledecek macun lazım. Açıkçası kryonaut ile tf8-ex arasında gitgel yapıyorum. Normalde tf8-ex daha iyi ama kryonaut biraz daha viskozitesi yüksek bir macun olduğundan daha mı uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.

MX-6 açıkçası eskidi artık TF7 gibi macunlar daha iyi eğer bulabilirseniz TF8 veya TF9 daha iyi olur.
TF8 veya TF8-EX bulup alabilirim. Ama o macun için fazla akışkan diyorlar hızlıca pump-out olur diye korkuyorum. 6-7 ayda bir bakım yaptırıyorum zaten bilgisayara 6-7 ay dayanabilen bir macun olsa kafi.

Noctua NT-H1 çok güzel bir macun.
Çok duydum o macunu ama Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum. Link varsa atabilir misiniz?

Hocam şöyle söyleyeyim fiyat/performans oranı da önemli tabii ki ama Thermal Grizzly Kryonaut'ya da Thermalright TF8-ex gibi macunları alabilecek durumum var. O nedenle bana soğutmayı en iyi halledecek macun lazım. Açıkçası Kryonaut ile TF8-ex arasında gitgel yapıyorum. Normalde TF8-ex daha iyi ama Kryonaut biraz daha viskozitesi yüksek bir macun olduğundan daha mı uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.

TF8 veya TF8-ex bulup alabilirim. Ama o macun için fazla akışkan diyorlar hızlıca pump-out olur diye korkuyorum. 6-7 ayda bir bakım yaptırıyorum zaten bilgisayara 6-7 ay dayanabilen bir macun olsa kafi.

Çok duydum o macunu ama Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum. Link varsa atabilir misiniz?

Uzun zamandır kullanıyorum çok memnunum ancak çok katı bir kıvamı var haberiniz olsun, içinden çıkan spatula ile yaymayı unutmayın yoksa tam yayılmayabilir.

https://www.amazon.com.tr/Noctua-NT...&mcid=37a1b7e91e1c3b41a45e17675e78199c&sr=8-2 bu da Noctua'nın linki.