sinek

Uzman
Cihaz
Monster Tulpar T7 V20.7.2
Thorttle stop değerleri bu şekilde. H serisi işlemci olduğu için undervolt yapamıyorum, sadece TPL değerleri değiştirebiliyorum. Turbo'yu kapatmadığım sürece işlemci bu sıcaklıklara ulaşıyor. GPU ise %100 yükte maksiumum 82 dereceyi görüyor. Bakımlarını daha yeni yaptırdım ve laptopu da biraz yüksekte tutuyorum. FPS değerlerine gelecek olursak drop yemiyorum ancak Turbo kapatınca işlemci bazlı oyunlarda belirgin FPS düşüşleri oluyor.

Monster Tulpar T7 V20.7.2
i7 12650H
RTX 4060 140W

1752501706362.webp

1752501769226.webp

1752504037207.webp

Garantiye göndermen daha iyi olur. O kadar da kötü degil Monster servisi.

11 gün önce götürüp bakımlarını yaptırmıştım zaten ilk başta sıcaklık farkı oldu ekran kartı ve işlemci ilk açıldığında 39 derece de açılmıştı hatta şimdi işlemci 40-50 derecelerde başlıyor ortalama, termal macun pump-out olmuş olabilir belki emin olamıyorum ama fanlar temiz öncekine göre bundan eminim yani şimdi teknik servise götürsem tekrar bakım ücreti 650TL.

11 gün önce götürüp bakımlarını yaptırmıştım zaten ilk başta sıcaklık farkı oldu ekran kartı ve işlemci ilk açıldığında 39 derece de açılmıştı hatta şimdi işlemci 40-50 derecelerde başlıyor ortalama, termal macun pump-out olmuş olabilir belki emin olamıyorum ama fanlar temiz öncekine göre bundan eminim yani şimdi teknik servise götürsem tekrar bakım ücreti 650TL.
Garanti kapsamı dışında kalma ihtimali var. Bu riski alıp değiştirebilirsiniz. (Eliniz yatkınsa tabii)

Laptopu alalı 1.5 yıl oldu içini açsam mı açmasam mı kararsız kaldım.
Elinize güveniyorsanız açın. Bende Nitro 5 var aynı işlemci ekran kartı, ilk yıl stok macunla kullandım oyun oynarken 90 dereceleri geçiyor hatta bazen 100 dereceyi buluyordu sıcaklık. Cinebench R23'te direkt 100 derece oluyordu sonra dedim böyle olmaz açtım içini Thermalright Heilos ile değiştirdim o da faz değişimli termal ped PTM gibi. Şimdi oyunlarda fanlarla biraz oynayınca 80 dereceyi geçmiyor genelde 70-75 arası. 10 dakika Cinebench R23'te kararlılık testi yaptım bir kere saniyelik throttle oldu onun dışında 90 dereceyi geçmedi. PTM'i beklemeye üşenirsen Heilos al geç aşağı yukarı aynı performansı veriyor bendeki modelde PTM kullanan insanların sonuçlarına baktım fark yok denecek kadar az. Laptop baya rahatlıyor tavsiye ederim.

Garanti kapsamı dışında kalma ihtimali var. Bu riski alıp değiştirebilirsiniz. (eliniz yatkınsa tabii)

Yarın Monster teknik servise yazacağım ona göre direkt içini açarım.

Elinize güveniyorsanız açın. Bende Nitro 5 var aynı işlemci ekran kartı, ilk yıl stok macunla kullandım oyun oynarken 90 dereceleri geçiyor hatta bazen 100 dereceyi buluyordu sıcaklık. Cinebench R23'te direkt 100 derece oluyordu sonra dedim böyle olmaz açtım içini Thermalright heilos ile değiştirdim o da faz değişimli termal ped PTM gibi. Şimdi oyunlarda fanlarla biraz oynayınca 80 dereceyi geçmiyor genelde 70-75 arası. 10 dakika Cinebench R23'te kararlılık testi yaptım bir kere saniyelik throttle oldu onun dışında 90 dereceyi geçmedi. PTM'i beklemeye üşenirsen heilos al geç aşağı yukarı aynı performansı veriyor bendeki modelde PTM kullanan insanların sonuçlarına baktım fark yok denecek kadar az. Laptop bayağı rahatlıyor tavsiye ederim.

Bu kadar sıcaklık farkı oluşuyorsa büyük ihtimalle alırım hangi boyutlarda almam yeterli olur AliExpress üzerinden satın alacağım gibi duruyor.

Yarın Monster teknik servise yazacağım ona göre direkt içini açarım.

Bu kadar sıcaklık farkı oluşuyorsa büyük ihtimalle alırım hangi boyutlarda almam yeterli olur AliExpress üzerinden satın alacağım gibi duruyor.
Ben 30×40 aldım düzgün kesilirse 3 kullanım çıkarıyor kalanını buzdolabına attım yıllarca saklarsın zaten cihaza uyguladığınında ömrü uzun oluyor.

Ozurlu Monster servisine yaptirdiysan yanlis macun kullanmislardir. Adamlar 20 yildir laptop satiyor daha ogrenemedi hangi macunu kullanmalari gerektigini.