Bütçe
1300

Afrem

Uzman
Cihaz
Monster Tulpar T7 V17.1
Merhaba arkadaşlar. Bu cihazıma bir türlü data kablosu bulamadım. Bir satıcıda vardı aldım ama 30 pin çıktı, benim panel 40 pin. Buna uyan kablo hangisi, yardımcı olur musunuz? Bulamıyorum. 144 Hz paneli Boe marka.

@Afrem, @Recep Baltaş bey sizde yardımcı olur musunuz? 🙃

IMG_20251015_205045.webp
IMG_20250929_220604.webp
IMG-20250930-WA0011.webp
IMG-20250930-WA0009.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Bu cihazıma bir türlü data kablosu bulamadım. Bir satıcıda vardı aldım ama 30 pin çıktı, benim panel 40 pin. Buna uyan kablo hangisi, yardımcı olur musunuz? Bulamıyorum. 144 Hz paneli Boe marka.

@Afrem, @Recep Baltaş bey sizde yardımcı olur musunuz? 🙃

Data kablosunu bulmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kablo Tipini Belirleme:
- Panelin üzerindeki etiketlerdeki ("GK7CN6S TR 40P") gibi kodları kullanarak kablo tipi hakkında bilgi edinmeye çalışın.
- Bu tür kablolar genelde belirli standartlara göre üretilir. Kablo uzunluğu, pin sayısı ve bağlantı tipine dikkat edin.

2. Online Alışveriş Siteleri:
- Amazon, eBay, AliExpress gibi online platformlarda “40 pin LCD data cable” ya da “BOE 40 pin cable” şeklinde arama yapın.
- Kabloyu satın alırken, ürün açıklamalarını dikkatlice okuyarak uyumlu olup olmadığını kontrol edin.

3. Yerel Elektronik Mağazaları:
- Bölgenizdeki elektronik parçalar satan dükkanları ziyaret edin. Bazen eski cihazların yedek parçaları bulunabilir.
- Satıcılara panelin tam model numarasını ve ihtiyaç duyduğunuz kablo tipini belirtin.

4. Forumlar ve Topluluklar:
- Çeşitli teknik destek forumlarında (örneğin; Tom's Hardware, Reddit’in r/hardware gibi) konuyu paylaşın. Belki birisi benzer bir durumla karşılaşmıştır.
- BoE ekranlar için spesifik bilgiye ulaşabileceğiniz topluluklar da bulabilirsiniz.

5. Ürün Kataloğu veya Teknik Destek:
- BOE’nin resmi web sitesinden veya ilgili destek sayfalarından teknik dökümanlar araştırarak doğru kabloyu bulabilirsiniz.
- Üreticiyle iletişime geçmek, doğru kablonun nereden temin edileceği hakkında bilgi almanıza yardımcı olabilir.

Bu adımlar, doğru kabloyu bulmanıza ve panelinizi çalışır hale getirmenize yardımcı olacaktır.