RTX 2070 120W ile RTX 3060 120W arasında yaklaşık %20 performans farkı var. 3060 90W ile 120W arasında da yaklaşık %15 performans farkı var. Yani 3060 90W ile 2070 120W arasında aşağı yukarı %5-10 fark falan vardır ama bu fark önemsiz, zira 2070 içeren laptopun yıpranma süresi ile 3060 içeren laptopun yıpranma süresi farklı, her türlü 3060 olanı tercih etmek daha mantıklı.

Model önerisi yapamayacağım, 2. el laptop piyasasına hakim değilim.

@Öküz, Lenovo'nun eksikliklerini belirtirseniz, herkesin kafasında fikir olur diye düşünüyorum.
Monster'in laciverti AMD tarafında özellikle AMD GPU'lu olan modelleri en sıkıntılı, yazılım problemleriyle dolu iç donanımları dandik, ekranı hoparlörü kamerası v.s hiçbir şeyi rakiplerinden tam manada ileride değil üstüne İdepad serisi zaten en çöp seri daha satın almadı inşallah ta almaz ama ayda 1 mavi ekran garantisini veriyorum ben bu kadar da emin konuşuyorum. Tüm bunlara karşın teknik servisi o kötülediğimiz Monster'in yanına yaklaşamaz cihaza bir şey olsa doğru dürüst muhattap bulamazsınız zar zor bulduğunuz teknik servise yollarsınız cihaz aynen geri gelir. Uzar da uzar eksiği var fazlası yok bizzat vaktiyle giriş seviye olanlardan satın da almış kullanmış birisiyim.

@Öküz, Monster'ın teknik servisinin de çok bir farkı yok bu arada.
En kötü bir arıza olduğu zaman ilgileniyorlar fiyat çıkartıyorlar ve hatta ödersen tamir ediyorlar. Ömür boyu bakım hizmeti var yolluyorsun iç dış temizliğini yapıyorlar acemiler için güzel bir hizmet. Tabi sadece desteğe göre de cihaz alınmaz ayrı konu.

Monster önermeyip Lenovo önermek... Bari düzgün bir markanın laptopu önerilseydi.

@MustafaB şunun ekran kartı Watt değerini sor. Bilmiyorsa tam modeli iste, buraya yaz bakalım;

hocam biraz araştırdım Max-Q 80W olması lazım bazı forumlarda 100w diyende olmuş

Monster'in laciverti AMD tarafında özellikle AMD GPU'lu olan modelleri en sıkıntılı, yazılım problemleriyle dolu iç donanımları dandik, ekranı hoparlörü kamerası v.s hiçbir şeyi rakiplerinden tam manada ileride değil üstüne İdepad serisi zaten en çöp seri daha satın almadı inşallah ta almaz ama ayda 1 mavi ekran garantisini veriyorum ben bu kadar da emin konuşuyorum. Tüm bunlara karşın teknik servisi o kötülediğimiz Monster'in yanına yaklaşamaz cihaza bir şey olsa doğru dürüst muhattap bulamazsınız zar zor bulduğunuz teknik servise yollarsınız cihaz aynen geri gelir. Uzar da uzar eksiği var fazlası yok bizzat vaktiyle giriş seviye olanlardan satın da almış kullanmış birisiyim.
Evet lenovo yerine sıfır victus 16 serisi alınabiliyor, soğutma performansı ile ün kazanmış bir seri. Hall sorunu yaşanmadığı sürece alınabilecek en iyi sıfır sistem bana göre bu şuan https://www.trendyol.com/hp/victus-...-p-929697232?boutiqueId=681310&merchantId=968