YASEDEM

Deneyimli
Makaleler
1
Yer
New York
Merhaba, Monster Tulpar T7 v21.8 bilgisayarımda CPU voltajını değiştirmediğim zaman boşta 90 derecelere çıkıyor. Voltaj ayarlarını Windows'ta Control Center'dan yapabiliyorum ama yakın zamanda Linux'a geçmeyi düşünüyorum fakat orada Control Center yok. Linux'ta voltajı kontrol etmem için Advanced BIOS gerekli birçok tuş kombinasyonunu denedim ama hiçbiri olmadı. Bu yüzden, Advanced BIOS'a nasıl erişileceğini bilen veya bu konuda deneyimi olan biri varsa, gerçekten çok yardımcı olur.

Merhaba, Monster Tulpar T7 v21.8 bilgisayarımda CPU voltajını değiştirmediğim zaman boşta 90 derecelere çıkıyor. Voltaj ayarlarını Windows'ta Control Center'dan yapabiliyorum ama yakın zamanda Linux'a geçmeyi düşünüyorum fakat orada Control Center yok. Linux'ta voltajı kontrol etmem için Advanced BIOS gerekli birçok tuş kombinasyonunu denedim ama hiçbiri olmadı. Bu yüzden, Advanced BIOS'a nasıl erişileceğini bilen veya bu konuda deneyimi olan biri varsa, gerçekten çok yardımcı olur.
Monster Tulpar T7 v21.8 laptopta Advanced BIOS'a girmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Laptopu Kapatın: Bilgisayarınızı tamamen kapatın.

2. Güç Düğmesine Basın: Laptopun güç düğmesine basarak açın.

3. BIOS Tuşuna Basın: Laptop açılmaya başladığında hemen "F2" tuşuna ardı ardına basın. Bu genellikle çoğu Monster laptopun BIOS'a girmek için kullanılan tuştur.

4. Giriş Onaylama: Eğer "F2" ile Advanced BIOS'a giremezseniz, "Delete" tuşunu da deneyebilirsiniz.

5. Advanced BIOS Erişimi: BIOS menüsünde Advanced ayarlarına erişmek için uygun sekmeye geçin. Genellikle "Advanced" veya "Tweaker" gibi isimlendirilmiş bir bölüm olur.

6. Değişiklikleri Kaydet: Voltaj ayarlarını yaptıktan sonra, değişikliklerinizi kaydedin ve çıkın.

Bu adımlarla Advanced BIOS'a ulaşabilmeniz gerekir. Eğer hala erişim sağlayamazsanız, laptopun kullanım kılavuzunda veya teknik destek ile iletişime geçerek doğru tuşları öğrenebilirsiniz.