Moonlight için düşük gecikmeli kablolu/kablosuz dağıtıcı önerisi

Bütçe
Bütçe de belirtiniz.

KamiGoroshi

Uzman
Moonlight ile bilgisayarımdaki oyunları stream ederek telefonumdan oynamayı planlıyorum. Telefonum S21 5G, bilgisayardaki Wi-Fi adaptörü ise Archer TX20e. Evdeki modem Archer C5v, bilgisayar modeme kablosuz olarak bağlı, haliyle gecikme biraz yüksek oluyor. Evin ortasından kablo yürütmeye de sıcak bakmıyorum pek bu yüzden bilgisayarı kablolu şekilde dağıtıcıya bağlayıp, telefonu da kablosuz şekilde aynı cihaza bağlayarak kullanmayı planlıyorum. Aklımda bu ürün var, bildiğim kadarıyla telefonumda 6E desteği bulunmadığı için benim senaryomda yeterli olacağını düşünüyorum. Tavsiyelere açığım.

Moonlight ile bilgisayarımdaki oyunları stream ederek telefonumdan oynamayı planlıyorum. Telefonum S21 5G, bilgisayardaki Wi-Fi adaptörü ise Archer TX20e. Evdeki modem Archer C5v, bilgisayar modeme kablosuz olarak bağlı, haliyle gecikme biraz yüksek oluyor. Evin ortasından kablo yürütmeye de sıcak bakmıyorum pek bu yüzden bilgisayarı kablolu şekilde dağıtıcıya bağlayıp, telefonu da kablosuz şekilde aynı cihaza bağlayarak kullanmayı planlıyorum. Aklımda bu ürün var, bildiğim kadarıyla telefonumda 6E desteği bulunmadığı için benim senaryomda yeterli olacağını düşünüyorum. Tavsiyelere açığım.
- İşlemci ve Bellek Kontrolü: Moonlight uygulamasını sorunsuz bir şekilde çalıştırmak için bilgisayarınızın işleme gücü ve bellek kapasitesi yeterli mi? Gerekirse güncellemeleri kontrol edin.

- Dağıtıcı Seçimi: Önerdiğiniz Mercusys MR60X, Wi-Fi 6 desteği ile iyi bir seçimdir. Ancak düşük gecikme ve yüksek performans için:
- TP-Link Archer AX50 veya ASUS RT-AX56U gibi diğer Wi-Fi 6 router'ları da düşünebilirsiniz. Bu cihazlar, düşük gecikme ve stabil bağlantı sunuyor.

- Bağlantılar: Bilgisayarınızı önerdiğiniz veya seçeceğiniz router'a ethernet kablosu ile bağlayın. Bu, sabit ve hızlı bir bağlantı sağlar.

- Telefon Bağlantısı: S21 5G telefonunuzu, seçtiğiniz router’a kablosuz olarak bağlayın. Wi-Fi 6 ile daha iyi hız ve performans alabilirsiniz.

- Yapılandırma: Router'ın arayüzüne girin ve QoS (Quality of Service) ayarlarını yapılandırarak oyuncu cihazınızı öncelikli olarak tanımlayın. Bu, gecikmeyi azaltır.

- Test: Bağlantınızı test edin. Moonlight uygulamasını açıp, akış performansını kontrol edin. Gecikme yüksekse, router ayarlarını tekrar gözden geçirin.

- Güncellemeler: Router ve kurulu olan yazılımlarınızın güncel olduğundan emin olun. Yeni güncellemeler performansı artırabilir.

Bu adımları takip ederek, oyun akışında düşük gecikme elde edebilirsiniz.

Geri
Yukarı Alt