Boran

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, malumunuz kısıtlamalardan bıkmış durumdayız hepimiz, bunu cihazlara ayrı ayrı Client'lar kurmaktansa (gereksiz enerji ve vakit kaybı oldugunu düşünüyorum) modem üstünde kurup halletmek istiyorum. Türksat Kablonet benim için fiber olarak tek seçenek ancak verdiği DOCSIS modem ayrı bir rezalet (şahsi düşüncem). Dolayısıyla Wi-Fi sorununu Keenetic KN-2410'u LAN kablosuyla bağlayıp erişimi cihazları buna bağlayarak çözdüm. Buraya kadar her şey güzel, bu kurulumla bir sorun yaşamadım şimdiye kadar fakat VPN'i Router'a taşımak istesem sadece IPSec VPN kurulumu var, DNS yapayım desem DoH yok, Access Point üstünden de Wireguard ekledim çalışmadı, AdGuard DNS'i DoH olarak Keenetic üstünden ekledim gene olmadı.

Bu konuyu nasıl çözebilirim? Aşağıdaki resimden de görebileceğiniz üzere WireGuard Config'ini yaptım ancak iletişim yok.

Buraya da resim ekleyemiyorum tarayıcıda sürekli hata alıyorum, onu çözersem resimleri de ekleyeceğim.

Dosya Ekleri

• otherConnsPic.webp
    otherConnsPic.webp
    68 KB · Görüntüleme: 68
Arkadaşlar merhaba, malumunuz kısıtlamalardan bıkmış durumdayız hepimiz, bunu cihazlara ayrı ayrı Client'lar kurmaktansa (gereksiz enerji ve vakit kaybı oldugunu düşünüyorum) modem üstünde kurup halletmek istiyorum. Türksat Kablonet benim için fiber olarak tek seçenek ancak verdiği DOCSIS modem ayrı bir rezalet (şahsi düşüncem). Dolayısıyla Wi-Fi sorununu Keenetic KN-2410'u LAN kablosuyla bağlayıp erişimi cihazları buna bağlayarak çözdüm. Buraya kadar her şey güzel, bu kurulumla bir sorun yaşamadım şimdiye kadar fakat VPN'i Router'a taşımak istesem sadece IPSec VPN kurulumu var, DNS yapayım desem DoH yok, Access Point üstünden de Wireguard ekledim çalışmadı, AdGuard DNS'i DoH olarak Keenetic üstünden ekledim gene olmadı.

Bu konuyu nasıl çözebilirim? Aşağıdaki resimden de görebileceğiniz üzere WireGuard Config'ini yaptım ancak iletişim yok.

Buraya da resim ekleyemiyorum tarayıcıda sürekli hata alıyorum, onu çözersem resimleri de ekleyeceğim.
WireGuard ile VPN kurulumunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Konfigürasyonu​

• DOCSIS Modem Ayarları: Modem ara yüzüne giriş yapın ve WireGuard'ın çalışmasını sağlamak için gerekli ayarları gözden geçirin.
  • Port Yönlendirme: WireGuard için kullandığınız portun (örneğin 51820) modemden yönlendirilmesi gerekebilir. Modemin arayüzünde “Port Yönlendirme” (Port Forwarding) bölümüne gidin ve gerekli ayarlamaları yapın.

2. Keenetic KN-2410 Ayarları​

• Access Point Ayarları: Keenetic'in arayüzüne girin ve WireGuard yapılandırmalarınızı doğru yaptığınızdan emin olun.
  • Peer Ekleme:
- WireGuard konfigürasyonunuzu tam olarak girdiğinize emin olun (Public Key, Allowed IPs, Endpoint vs.).
- Peer bölümünde eşleştirdiğiniz istemci bilgilerini doğru girin.

3. İletişim Kontrolü​

• Endpoint Kontrolü: VPN istemcinizin adresi (örneğin 10.72.20.11:51820) doğru tanımlandığından emin olun.
  • Sorun Giderme:
- Ping Testi: WireGuard bağlantıları arasında ping testi yaparak iletişimi doğrulayın.
- Log Kontrolü: Keenetic'in log bölümünde bağlantı hatalarını kontrol edin. Hata mesajları size yol gösterebilir.

4. DNS Ayarları​

• AdGuard DNS ayarları: DoH konfigurasyonunu Keenetic üzerinde doğru yaptığınızdan emin olun.
  • DNS Testi: DNS ayarınızı test etmek için başka bir DNS sunucusu (örneğin Google DNS: 8.8.8.8) ile deneme yapın.

5. Ek Testler​

- Başka Cihaz ile Deneyin: Farklı bir cihazdan WireGuard bağlantısını deneyin. Sorunun modem ya da erişim noktasından mı kaynaklandığını anlamak için bu adım önemlidir.

Bu adımları takip ederek kurulumunu ve bağlantınızı kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, ilgili modem veya Keenetic cihazını yeniden başlatmak da fayda sağlayabilir.