Turkmen

Başarılı
Selam,
Bir şirkette Web Dev. Olarak çalışıyorum. İşe girerken Web ve IT alanında hizmet vereceğim diye girdim. Ancak şimdi Sosyal Medya ve SketchUp ile tarafıma da verildi, ve tüm hesaplarımızın post tasarımlarını ben yapıyorum ve şimdi SketchUp'da yapıyorum. Kursa da yollayacaklar ama henüz somut bir hareket yok.

Ve açıkçası yapılan zam beni pek tatmin etmedi. Çünkü daha fazlasını bekliyordum. Beklememin sebebi de Sosyal Medya ve Çizime de girmem oldu. Belki çizim tarafında fazla yoğunluk olmayacak ama yine de bu iş benim sorumluluğumda ve yükümlülüğümde.

Gelen maile sizce etik ve kendimi ifade şekilde nasıl yanıt verebilirim?

Burada bizlere anlattığınız durumu daha resmi dille anlatmanız yetecektir diye düşünüyorum. Beklentiniz ve beklenti sebebinizi açıkca belirtmek iyi olacaktır.

Yüz yüze konuşmam mı daha doğru olur, yoksa mail ile mi yazmam daha doğru olur. Ve tam olarak nasıl bir şekilde ifade edebilirim bu konuda arada kaldım :)

Sen o şirketten paçanı kurtarmaya bak, farklı iş tanımlarını tek bir çalışana yüklemeye çalışan firmadan hiçbir şey olmaz. %34 de çok az bu enflasyon seviyesinde.

Yaptığınız işin niteliği ve aldığınız zam yaptığınız sözleşmeyle doğru orantılı değilse işi yapmaktan kaçınabilir ve/veya şartlar oluştuğunda dava açabilirsiniz. O yüzden evvela sözleşmenize bakmanız lazım.