Çözüldü Motora doldurulup yağ kalıntısını temizleyen sıvı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Üniversiteler, Dumlupınar Blv. 1/6 D:133, ODTÜ
Merhaba. Bir Instagram videosunda gördüm. Servis arabadaki yağı boşalttıktan sonra yağ tapasından şeffaf bir sıvı dolduruyor. Ardından aracı 15 dakika kadar çalıştırıyor ve doldurduğu sıvıyı tekrar boşaltıyor. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla sıvı araçta kalan eski yağı ve yağ kalıntılarını temizliyormuş. Sıvıyı internette biraz araştırdım fakat bulamadım. Saf su mu diye düşündüm ancak çok mantıklı gelmedi. Nedir bu sıvı, bilgisi olan var mı?

Çözüm
Sanırım "Engine Flush" bahsediyorsunuz. Genelde yanlış kullanıldığını görüyorum. Motor yağı boşaltılıp kullanılıyor ancak eski yağ aracın içindeyken motora dökülüp 10 dakika çalıştırılır sonra yağ değişimi yapılır. Yani daha fazla zarar verilmiş olunuyor sizin dediğiniz şekilde yapınca.
Sanırım "Engine Flush" bahsediyorsunuz. Genelde yanlış kullanıldığını görüyorum. Motor yağı boşaltılıp kullanılıyor ancak eski yağ aracın içindeyken motora dökülüp 10 dakika çalıştırılır sonra yağ değişimi yapılır. Yani daha fazla zarar verilmiş olunuyor sizin dediğiniz şekilde yapınca.

Çözüm
1 şişesi tam olarak mı dökülüyor, nasıl bir kullanımı var? Sizce kullanımı gerekli mi?

1 şişesi tam olarak mı dökülüyor, nasıl bir kullanımı var? Sizce kullanımı gerekli mi?
Evet, yağı boşaltmadan önce 1 şişe dökülüyor. Ben hiç kullanmadım ama kimse bana sen Engine Flush kullanmadın bak motoru bitirdin de demedi. Bence gereksiz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…