BirForumcuKişi

Üstün
Motor ehliyetini aldım, orada burada sürüyorumda ana yola cıkmak isitiyorum ama kurallar tam içime sinmedi. YouTube'da böyle detaylı nerede ne yapacagını öğreten video serisi var mı acaba?

Öncelikle temel trafik kurallarının üstünden videolu geç, aklına kazı. Yavaş yavaş yaşadığın yerde bu kuralları uygulayabileceğin yerleri seç.

İleri sürüş eğitimi biraz zordur ve eğitmen ya da videolu eğitim gerektirir. Ben zamanında aldım ve bana olan faydasını ne kadar anlatsam azdır. Mutlaka paraya kıyın ve ileri sürüş eğitimi alın.

İstanbul'da on binlerce kilometre yapmış biri olarak tavsiyem.

Öncelikle temel trafik kurallarının üstünden videolu geç, aklına kazı. Yavaş yavaş yaşadığın yerde bu kuralları uygulayabileceğin yerleri seç.

İleri sürüş eğitimi biraz zordur ve eğitmen ya da videolu eğitim gerektirir. Ben zamanında aldım ve bana olan faydasını ne kadar anlatsam azdır. Mutlaka paraya kıyın ve ileri sürüş eğitimi alın.

İstanbul'da on binlerce kilometre yapmış biri olarak tavsiyem.

Anladım Udemy de bir kurslara bakayım aldım da aşırı kolaydı parkuru ezberleyip geçtim sadece bu trafik kuralarını adam akılı öğretmeleri lazım.

Baktım da çok bir kaynak yok gibi zafer akçayın bir kitabı var Udemy'de de böyle içime sinen bir kurs yok açıkçası.

Son düzenleme:
Teorikte öğrendiğin hiçbir şey sana fayda sağlamayacak. Kurallar uyanlar için vardır. Türkiye de maalesef kurallara uyan çok az kişi var. İleri sürüş eğitimini YouTube'dan alamazsın. Temel kurallara hakim ol hız sınırı gibi bak keyfine. Trafik zaten insana öğretiyor.

Motosiklet sürmek bana göre trafikte öğrenilir ya, profesyonel değilim bu arada önce onu söyleyeyim. Ben motor aldığımda motoru olan samimi bir arkadaşım veya babam falan bikmşyordu motor kullanmayı. İlk aldığım zamanalrdada daha önce hiç motor sürmemiştim yani. İlk başta hiç bilmediğim için elimle sürükleyerek arka mahalledeki kapalı alana götürüyordum orada pratik yapıyordum. Sonra 2 3 gün öyle pratik yaptım ve direkt trafiğe çıktım tabii önce sabah 6 7 gibi erken vakitlerde sonra genel vakitlerde. 1 hafta çıktıktan sonra alıştım zaten, yaz geldi falan ehliyet kursundada hocalarda bir şeyler kattı iyi kötü eğitimle. Ama sadece video veya kitap okuamk bir işe yaramaz bence. Ama belki ben şanslıydımbilmiyorum başıma bir iş gelmedi belki de ilk başta bir eğitim alarak çıkmak gerkeiyordur tamamen benim şansımda olabilir.