Motoru revize edilmiş araba alınır mı?

SadeceEfe

Üstün
Yer
Balıkesir
Merhaba, araba bakarken motoru revizyon yapılmış bir araba buldum. Bu araba eskiydi. Revizyon yapılmış arabanın avantajı ve dezavantajı nedir acaba?

Bunun incelenmesi detaylı yapılması gereken bir durum. Millet önemli kişilere toplatınca A kişisi, B iş yerinde toplandı falan derler. Ekstra güvence için neyse, revize ne kadar? Tamamen mi revize edilmiş, yoksa altıüstü segman mı atıldı? Kullanılan parçaların kalitesi, hangi alındı-kullanıldıysa faturası. Böyle ve daha köklü bir inceleme lazım.

Eski araçtan kastın BMW, Merc, Audi falansa bence motorunun parçalarına yakın parçalar kullanmamışlardır.

Revize sonrası yapılmış KM de fikir verebilir bu arada. Uzun bir km geçmişi olmuşsa biraz daha güven verir. Bugün toplanmış, yarın ilana konulmuş tertemiz olanı daha güvensizdir mesela.

Honda hocam, IES bakıyordum. Eksper anlayabilir mi peki motorun ne durumda olduğunu?

Honda hocam, IES bakıyordum. Eksper anlayabilir mi peki motorun ne durumda olduğunu?
Eksperin motorun içindekini kesin olarak tespit edebileceğini sanmıyorum(emin değilim). Ha kompresyon, lifte kaldırma, gaz verirken aracın motorunu dinler ve garip bir şey sezerse bunu söyler.

Kompresyon sorunun bir kısmına cevap verir tabi.

Biraz piyango o zaman motoru revize edilmiş araba ama yeni motor diye düşünsek mantıklı gelmez mi hocam sizce?

Eski arabalarda revizyon yapılmış olması daha iyi, daha sonra başınız ağrımaz. Hatta çok da mantıklı. Ama mesela satış için mi yaptırdı, iyi bir motorcuya göstermek lazım. Ekspertiz motordan müthiş seviyede anlamaz.

Yani üst motor yaptırmıştır, alt motorun da vakit gelmiştir, yaptırmamıştır mesela.

Sandık motor atıldıysa, o daha da sağlıklı araba için.

Biraz piyango o zaman motoru revize edilmiş araba ama yeni motor diye düşünsek mantıklı gelmez mi hocam sizce?
Ya işte toplanma ne kadar doğru yapılmış o önemli. Yoksa zaten öksüren motordan yeni motora geçiliyor da işin kalitesi önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…