FurkaN35

Becerikli
Aşırı olmayan basık araçlara ve arabanın motoru mesela 150 beygirden 250 beygire çıkarılmış araçlara yasak var mı?

1774037491629.webp

Fotoğraftaki araç E36 eski kasa BMW en büyük hayalimdir ve bu araçların genellikle motor hacmini yükseltiyorlar 2.0'dan 3.0'a dönüştürüyolar, bu yasak mı? Fotoğraftaki araç çok da basık değil ama ceza yermi bundan dolayı? Bu yeni gelen cezaları aşırı saçma buluyom.

Motor hacmi, numarası vs. değişirse mühendislik projesi çizdirip, TSE onayı alacaksınız. Muayene için tekrar ücret ödeyerek muayene yaptıracak ve noterde ruhsata işleteceksiniz. Bu şekilde evet, yasal. Nereden biliyorum söyleyeyim :) Aynı durumu 2 sene önce sandık motor alarak yaşadım. Ben yandım, siz yanmayın.

Basık araç kullanmadım, mühendislik çalışmalarını pek bozmayı seven biri değilim fakat lastikler genelde gömülü ve çamurluğa sürtmeye yakın olduğunda affetmezler.

2.0'dan 3.0'a geçirirken stroker mi yapılıyor? O zaman muayene muhtemelen anlamaz. Araca yapılan modifiyeler ruhsata işletiliyor. Adam bir açtı motorun ekipmanlar full oem hayırlı işler ruhsata işlenmediğiyle cezasını yersin.

• E36 kullanıyorsan zaten kolluk kuvvetlerinin dikaktini ister istemez çekeceksin, gözleri hep sende olur.
  • Basık süspansiyonun ölçüsü var kontrol noktalarında memurun elindeki cetvel ile çamurluk ve teker arası boşluk ölçülüyor, standartlara uymuyorsa para cezası ve trafikten men edebilir, çok basıksa ölçmeden de cezai işlem uygulayabilir.
-Renkli far lambaları ve fabrika çıkışı olmayan zenon beyaz farlar aynı şekilde yasak.
  • Motor aksamında yapılan teknik değişikler aynı şekilde ruhsata işlenmezse fark edilirsen para cezası ve trafikten men.
  • Fotoğraftaki araba ceza yer, haksız yere de ceza yiyebilirsin git itiraz et hakkını ara derler uğraştırırlar.
  • E36 ile makas atarken modifiyeli bir şekilde emniyet kemeri takılı değilken yakalanırsan, drift olaylarına girmiyorum bile, ehliyetine el koyana kadar ceza keserler. Eve yürüyerek gitme ihtimalin var.

Ben E36 da yediğim ceza koçanları ile arabayı kaplıyordum, hevesimi alınca satıp kurtuldum.
İlerleyen günlerde E36 3.28 cabrio toplayacağım ama orijinal olacak her şeyi, sıfırdan restore etmeye çalışcağım alman marka ürünlerle.

• E36 kullanıyorsan zaten kolluk kuvvetlerinin dikaktini ister istemez çekeceksin, gözleri hep sende olur.
  • Basık süspansiyonun ölçüsü var kontrol noktalarında memurun elindeki cetvel ile çamurluk ve teker arası boşluk ölçülüyor, standartlara uymuyorsa para cezası ve trafikten men edebilir, çok basıksa ölçmeden de cezai işlem uygulayabilir.
-Renkli far lambaları ve fabrika çıkışı olmayan zenon beyaz farlar aynı şekilde yasak.
  • Motor aksamında yapılan teknik değişikler aynı şekilde ruhsata işlenmezse fark edilirsen para cezası ve trafikten men.
  • Fotoğraftaki araba ceza yer, haksız yere de ceza yiyebilirsin git itiraz et hakkını ara derler uğraştırırlar.
  • E36 ile makas atarken modifiyeli bir şekilde emniyet kemeri takılı değilken yakalanırsan, drift olaylarına girmiyorum bile, ehliyetine el koyana kadar ceza keserler. Eve yürüyerek gitme ihtimalin var.

Ben E36 da yediğim ceza koçanları ile arabayı kaplıyordum, hevesimi alınca satıp kurtuldum.
İlerleyen günlerde E36 3.28 cabrio toplayacağım ama orijinal olacak her şeyi, sıfırdan restore etmeye çalışcağım alman marka ürünlerle.
bildiğim kadarıyla m50b30 stroker yapıyolar blok değişmiyo diye biliyom krank mili değişiyo piston kolu fln yani bildiğim kadarıyla ztn muaynede içine bakmazlar dışardan bakıldığında normal m50b20 motoru olarak gözükür yani benim düşüncem cezası olmaz ama hafif basıklık ve bbs jant çok severim hafif dışarda olcak bide arka tekerler çok güzel olur ama maalesef her şeye yasak koyuyolar

2.0'dan 3.0'a geçirirken stroker mi yapılıyor? O zaman muayene muhtemelen anlamaz. Araca yapılan modifiyeler ruhsata işletiliyor. Adam bir açtı motorun ekipmanlar full oem hayırlı işler ruhsata işlenmediğiyle cezasını yersin.
bilmiyom tam sarı sitede görüyom satılan m50b30 strokerlar var

yani dediğim gibi e30 m50 swap yada e36 320i 325i 328i hayalim ama cezalar çok fazla ve heleki e30 e36 ve tofaş araçlarını özellikle çeviriyolar

ve elimin altında şöyle bi e36 olcak yapmama ihtimalimde yok aşırı güzel bişe

Son düzenleme: