CQBB

Uzman
Yer
İstanbul
Kaza bölgesinde herhangi trafik levhası bulunmamaktadır. Kırmızı araç yol boyu park edilen araçlardan dolayı (özellikle en son park eden kamyonet) görüş mesafesinin yetersiz olduğu sokakta/caddede kontrolsüz hız sebebiyle fren mesafesini koruyamamış gri araçla çarpışmıştır. Sizce kim kusurlu çıkar?

1.webp

2.webp

3.webp

4.webp

5.webp

6.webp

Focus kusurludur.
Sebebi: Ana yol da olan kırmızı araç ana yoldadır, gri araç tali yoldan çıkmaktadır. Kırmızı aracın hızı normal ise suçlu gri araçtır.

Ford kusurlu yola dikkatsiz çıkmış aşırı hızlı gidiyorsa kusur oranı değişebilir ama bu yolda 100 ile falan gideceğini sanmıyorum.

Focus kusurludur.
Sebebi: Ana yol da olan kırmızı araç ana yoldadır, gri araç tali yoldan çıkmaktadır. Kırmızı aracın hızı normal ise suçlu gri araçtır.
Gri Ford farkedilebilirliğinden fazlasıyla yola çıktığı, çarpma noktasıyla eşleşen noktada kırmızı kartalın hızlı geldiği ve fren mesafesini koruyamadığını düşünüyorum. Ayrıca haritalarda her iki çıkış noktası sokak olarak geçiyor ve levha bulunmuyor kontrolsüz diyebiliriz.

Gri Ford fark edilebilirliğinden fazlasıyla yola çıktığı, çarpma noktasıyla eşleşen noktada kırmızı kartalın hızlı geldiği ve fren mesafesini koruyamadığını düşünüyorum. Ayrıca haritalarda her iki çıkış noktası sokak olarak geçiyor ve levha bulunmuyor kontrolsüz diyebiliriz.

Kontrolsüz ve levha yok ise öncelikler vardır. Bu da tali yol, ana yol. Tabii ana yol diye hız sınırının üstünde seyir halinde olmamalı. Ama görünen yol kılavuz istemez.

Kontrolsüz ve levha yok ise öncelikler vardır. Bu da tali yol, ana yol. Tabii ana yol diye hız sınırının üstünde seyir halinde olmamalı. Ama görünen yol kılavuz istemez.
Fotoğraf açılarında kırmızı kartalın lastik izleri gölgeden dolayı gözükmüyor olabilir. Çok dikkatli bakıldığında az da olsa lastik izleri mevcut. Sizde kontrol edebilir misiniz? Yanlış mı düşünüyorum acaba.

Fotoğraf açılarında kırmızı kartalın lastik izleri gölgeden dolayı gözükmüyor olabilir. Çok dikkatli bakıldığında az da olsa lastik izleri mevcut. Sizde kontrol edebilir misiniz? Yanlış mı düşünüyorum acaba.

Doğru düşünüyorsun. Gördüğümüz kırmızı araç abs olmayan kara düzen bir araba olup ani fren yapmış ama duramayıp vurmuş kızaklamış ani fren de abssiz araba kızaklar durur ama mesafe uzar.

DurumÖncelikli OlanYol Vermesi Gereken
Tramvay ve Diğer AraçlarTramvayTüm araçlar
Motorlu ve Motorsuz AraçMotorlu AraçMotorsuz Araç
Düz Giden ve Sola DönenDüz GidenSola Dönen
Karşılaşan İki Eşit AraçSağdaki AraçSoldaki Araç
Ana Yol ve Tali YolAna YoldakiTali Yoldaki

Kaynak: Google Gemini.