Cengiz

Uzman
Sizce Mouse'umun anakartına elimin teri mi geçmiş? Fotoğrafı aşağıya bıraktım. Bir zararı olur mu bu şekilde kullanmamın?
IMG_20250626_022128.webp

Bana paslanma gibi gelmedi o, daha cok kir ve yag birikimi gibi. Isopropil alkolle ya da kolonya ile yumusak br firca kullanarak temizleyin.

@DarthGorsoy, hayır hocam yıkayıp kurumadan kullanmadım,elleri çok terleyen biriyim muhtemelen el terim geçmiştir diye düşünüyorum.Sizin yorumunuz nedir?

Muhtemel ama dusuk bir ihtimal. Odada humidifier/nemlendirmeye dayalı bir sey var mi? Eger varsa fare degil diğer elektroniklere de zarar verebilir, abartı kullanim neticesinde o da tabii.

Hangi şehirde yaşıyorsun? Nemli bölgedeysen de normal bu durum.
@sawyerford, hocam nemli bölgedeyim.
Bana paslanma gibi gelmedi o, daha cok kir ve yag birikimi gibi. Isopropil alkolle ya da kolonya ile yumusak br firca kullanarak temizleyin.
@3613, hocam kulak çubuğunun pamuğu + limonlu kolonya sıkıntı olur mu?
Muhtemel ama dusuk bir ihtimal. Odada humidifier/nemlendirmeye dayalı bir sey var mi? Eger varsa fare degil diğer elektroniklere de zarar verebilir, abartı kullanim neticesinde o da tabii.
@DarthGorsoy, odada nemlendirmeye dayalı bir şey yok fakat ev çok sıcak zaten,nemli.

Oksitlenme göremedim, yağ olduğunu düşünüyorum.

Eski bir mühendis diyor ki;

Çalışyorsa dokunma!

Yağ ise dokunmasın. Firma scrollun akıcı olması göbeğini için yağlamış olabilir

Oksitlenme göremedim, yağ olduğunu düşünüyorum.

Eski bir mühendis diyor ki;

Çalışyorsa dokunma!

Yağ ise dokunmasın. Firma scrollun akıcı olması göbeğini için yağlamış olabilir
PCB uzerindekiler soylemis sanirim. Oranin resmini atmis. Scroll'un carkina dokunmasin tabii.

PCB uzerindekiler soylemis sanirim. Oranin resmini atmis. Scroll'un carkina dokunmasin tabii.
Fabrikada çark spreylenirken yağ sıçramış olabilir, gerek yok risk almaya.

Sonucta yağlar çok hafif iletkenlerdir, genelde yalıtkan özellik gösterirler bu yüzden.

Son düzenleme: