Detaylar
Kim cevapladı?DarthGorsoy
Bilgin
Fareyi kullandığın pedi yıkayıp kurumadan kullandın mı, fareyi üstünde bıraktın mi?
Cengiz
Uzman
@DarthGorsoy, hayır hocam yıkayıp kurumadan kullanmadım,elleri çok terleyen biriyim muhtemelen el terim geçmiştir diye düşünüyorum.Sizin yorumunuz nedir?Fareyi kullandığın pedi yıkayıp kurumadan kullandın mı, fareyi üstünde bıraktın mi?
sawyerford
Üstün
Hangi şehirde yaşıyorsun? Nemli bölgedeysen de normal bu durum.
DarthGorsoy
Bilgin
@DarthGorsoy, hayır hocam yıkayıp kurumadan kullanmadım,elleri çok terleyen biriyim muhtemelen el terim geçmiştir diye düşünüyorum.Sizin yorumunuz nedir?
Muhtemel ama dusuk bir ihtimal. Odada humidifier/nemlendirmeye dayalı bir sey var mi? Eger varsa fare degil diğer elektroniklere de zarar verebilir, abartı kullanim neticesinde o da tabii.
Cengiz
Uzman
@sawyerford, hocam nemli bölgedeyim.Hangi şehirde yaşıyorsun? Nemli bölgedeysen de normal bu durum.
@3613, hocam kulak çubuğunun pamuğu + limonlu kolonya sıkıntı olur mu?Bana paslanma gibi gelmedi o, daha cok kir ve yag birikimi gibi. Isopropil alkolle ya da kolonya ile yumusak br firca kullanarak temizleyin.
@DarthGorsoy, odada nemlendirmeye dayalı bir şey yok fakat ev çok sıcak zaten,nemli.Muhtemel ama dusuk bir ihtimal. Odada humidifier/nemlendirmeye dayalı bir sey var mi? Eger varsa fare degil diğer elektroniklere de zarar verebilir, abartı kullanim neticesinde o da tabii.
dewberry
Üstün
Oksitlenme göremedim, yağ olduğunu düşünüyorum.
Eski bir mühendis diyor ki;
Çalışyorsa dokunma!
Çalışyorsa dokunma!
Yağ ise dokunmasın. Firma scrollun akıcı olması göbeğini için yağlamış olabilirBana paslanma gibi gelmedi o, daha cok kir ve yag birikimi gibi. Isopropil alkolle ya da kolonya ile yumusak br firca kullanarak temizleyin.
PCB uzerindekiler soylemis sanirim. Oranin resmini atmis. Scroll'un carkina dokunmasin tabii.Oksitlenme göremedim, yağ olduğunu düşünüyorum.
Çalışyorsa dokunma!
Yağ ise dokunmasın. Firma scrollun akıcı olması göbeğini için yağlamış olabilir
dewberry
Üstün
Fabrikada çark spreylenirken yağ sıçramış olabilir, gerek yok risk almaya.PCB uzerindekiler soylemis sanirim. Oranin resmini atmis. Scroll'un carkina dokunmasin tabii.
Sonucta yağlar çok hafif iletkenlerdir, genelde yalıtkan özellik gösterirler bu yüzden.
Son düzenleme: