ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba. R7 9800X3D, 540Hz monitör ve Razer V4 Pro kulanmaktayım. 1KHz ve 8kHz farkı olur mu? Sanki 8K Hz daha cok misliyorum gibi geliyor.

Merhaba. R7 9800X3D, 540Hz monitör ve Razer V4 Pro kulanmaktayım. 1KHz ve 8KHz farkı olur mu? Sanki 8K Hz daha cok misliyorum gibi geliyor.

Fark var ama abartı değil. Razer'in yazılımından oyun içi ve masaüstü polling rate değeri ayarlayabilirsin. Oyunda 4000Hz ve oyun dışı 1000Hz olarak ayarlaman yeterli.

8KHz gereksiz 1K ya da 2KHz fazlasıyla yeter.

Deneyimledim çok tuhaf geliyor daha akıcı gibi oyunum 540Hz 8KHz deneyiminiz oldu mu hiç.

Detay verebilir misin?

2 veya 4K yeterli, 4K bile tam oturmamışken 8K tam göz boyama.

Valorant 540 Hz ve V4 Pro deneyiminiz oldu mu göz boyama dediğiniz mouseler dandik üst seviye ekipmanlarım var.

Valorant 540 Hz ve V4 Pro deneyiminiz oldu mu göz boyama dediğiniz mouseler dandik üst seviye ekipmanlarım var.
Piyasadaki çoğu üst seviye dediğiniz ekipmanı teknik özelliklerine kadar biliyorum, 4K tamamen desteklenmiyorken 8K sadece göz boyama olur. Ayrıca pil süresinde ciddi kayıp yaratacağını da Ezel'in kör anası bile biliyordur.

Deneyimledim çok tuhaf geliyor daha akıcı gibi oyunum 540Hz 8KHz deneyiminiz oldu mu hiç.

Detay verebilir misin?

8000HZ'nin testlerde bile 4000'e oranla farkı aşırı minimal. Kayda değer bir fark değil. Ayrıca 8000 her oyunda da desteklenmiyor. İstediğin kadar ekipmanın üst seviye olsun daha tam oturmamış bir teknoloji oyunda ani FPS drop ve takılmalara yol açabiliyor. o yüzden eğer düzenli uygulamadan ayar değiştirmeyeceksen 2000. Yoksa 4000 ideal demiyoruz.

8000Hz'nin testlerde bile 4000'e oranla farkı aşırı minimal. Kayda değer bir fark değil. Ayrıca 8000 her oyunda da desteklenmiyor. İstediğin kadar ekipmanın üst seviye olsun daha tam oturmamış bir teknoloji oyunda ani FPS düşmesi ve takılmalara yol açabiliyor. O yüzden eğer düzenli uygulamadan ayar değiştirmeyeceksen 2000. yoksa 4000 ideal demiyoruz.

Valorant için saf girdi süresi varsayılan olarak açık müdahale edilmiyor.