Detaylar
Kim cevapladı?pwleredal
Yetkin
"Chromium tabanlı tarayıcılar" çok geniş bir yelpaze. Thorium ile Google Chrome'un aynı hızda olduğunu söylemezsiniz herhalde. Google Chrome'unda Firefox'dan açık ara daha çok kaynak kullandığını göz önüne alırsak doğru olmadığını düşündüğüm bir argüman.Yıllarca Firefox kullanmış biri olarak Firefox diyemiyorum. Hem kaynak kullanımı hem de hız bakımından Chromium tabanli tarayıcılar cok daha önde.
Brave kişiselleştirme konusunda Chrome'dan bile zayıf. Kişiselleştirme senin için önemliyse Firefox'ta kalman daha iyi olur. Ya da alternatif olarak Vivaldi deneyebilirsin. Firefox'ta olduğu gibi CSS ile sınırsız özelleştirme imkanı var.
- Makaleler
- 6
Firefox'un kendisi için konuşacak olursak Mozilla'nın bazı saçma politikaları var. Forkları kullanılabilir ama. Genel kullanım olarak Brave daha çok hoşuma gidiyor benim. Yılların Chrome kullanıcısı olarak yeni yeni bıraktığım için Brave çok daha rahat geliyor bana. İstersen Brave'i de dene, hoşuna giderse devam edersin. Gitmezse tekrar Firefox'a geçersin.
Yıllarca Chrome ve ardından Brave kullanmış, ardından Firefox'a geçmiş biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Firefox'u kullanmaya alışmış biri kesinlikle Firefox'tan başka bir tarayıcıya geçemiyor. Brave'i sadece yedekte tutuyrum öylece duruyor. Kaynak kullanımını geçin asıl kaynak tüketen Windows'un kendisi. Linux kurulu 8 GB sistemde Firefox ile 15 tane sekme açsanız bile sıkıtnı yaşamazsınız. Windows aynı sistemde 10 tane açamazsınız. Sorun tarayıcıda değil işletim sisteminde.
"Chromium tabanlı tarayıcılar" çok geniş bir yelpaze. Thorium ile Google Chrome'un aynı hızda olduğunu söylemezsiniz herhalde. Google Chrome'unda Firefox'dan açık ara daha çok kaynak kullandığını göz önüne alırsak doğru olmadığını düşündüğüm bir argüman.
Thorium kastetmiyorum zira tek kişi tarafından geliştirilen ve aylarca güncelleme almayan tarayıcı benim gözümde tarayıcı değildir hobi projesidir. Brave, Edge, Chrome hatta yoğun kaynak kullanımına rağmen Vivaldi bile Firefox'tan daha iyidir. Bir sürü testler var her yıl Chrome en hızlısı daha sonra Edge geliyor. Kaynak kullanımında ise chromium tabanlı tarayıcılar çok daha verimli kullanıyor. Ne yazık ki Firefox kaynak kullanımını çok iyi optimize edemiyor.
Reend
Başarılı
Kişiselleştirme istiyorsanız Firefox'ta kalın.
pwleredal
Yetkin
Hobi projesi? Milyonlarca kullanıcı kullanıyor, ben dahil. Köklü bir şirket tarafından mı geliştirilmesi gerek illa "tarayıcı" olması için? İmaj takıntılığı sezdim.Thorium kastetmiyorum zira tek kişi tarafından geliştirilen ve aylarca güncelleme almayan tarayıcı benim gözümde tarayıcı değildir hobi projesidir. Brave, Edge, Chrome hatta yoğun kaynak kullanımına rağmen Vivaldi bile Firefox'tan daha iyidir. Bir sürü testler var her yıl Chrome en hızlısı daha sonra Edge geliyor. Kaynak kullanımında ise chromium tabanlı tarayıcılar çok daha verimli kullanıyor. Ne yazık ki Firefox kaynak kullanımını çok iyi optimize edemiyor.
Yeni konular
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
-
-
-
-