Evet bugün size herkesin yanlış okuduğu MP3, M4A ve MP4 uzantıları nasıl okunur onu göstereceğim.
Harfleri İngilizce söyledik, sayıyı Türkçe.
Oldu mu böyle? Ne gerek var doğanın dengesi ile oynamaya?
Ya hepsini Türkçe olarak "mepe üç" olarak diyeceksin ya da İngilizce olarak "empi three" diyeceksin.
Ben sana şimdi "How do giderim ben to Taksim?" desem ne diyor bu salak dersin değil mi? O zaman bunları da düzgün okuman lazım.
Yav bak "em dört a" dedin, düzgün oku şunu.
Ya Türkçe olarak "me dört a" diyeceksin ya da İngilizce olarak "em for ey" diyeceksin.
Mesela genelde herkes müzik çalar yerine MP4 çalar der. (Tekrar em pi dört dedin ama görmezden geliyorum)
Oysaki M ve P harfini İngilizce, 4 ve çalar kısmını da Türkçe söyler. Yav çorba yapma kelimeyi tek bir dil ile söyle. Ya Türkçe konuş "me pe dört" de ya da İngilizce olarak "em pi four" de.
Yani bu kadar basit.
Bugün de dünyada işimize yarayacak çok önemli bir bilgi öğrenmiş olduk, sağlıcakla kalın. İyi sosyaller!
MP3
Şimdi buraya MP3 yazdım. Siz, ben, Recep Baltaş ve hatta Kıvanç Tatlıtuğ bile bunu "empi üç" diye okudu.Harfleri İngilizce söyledik, sayıyı Türkçe.
Oldu mu böyle? Ne gerek var doğanın dengesi ile oynamaya?
Ya hepsini Türkçe olarak "mepe üç" olarak diyeceksin ya da İngilizce olarak "empi three" diyeceksin.
Ben sana şimdi "How do giderim ben to Taksim?" desem ne diyor bu salak dersin değil mi? O zaman bunları da düzgün okuman lazım.
M4A
Mesela en çok kullanılan ses formatlarından birisi de M4A.Yav bak "em dört a" dedin, düzgün oku şunu.
Ya Türkçe olarak "me dört a" diyeceksin ya da İngilizce olarak "em for ey" diyeceksin.
MP4
Videolar ve filmler için kullanılır.Mesela genelde herkes müzik çalar yerine MP4 çalar der. (Tekrar em pi dört dedin ama görmezden geliyorum)
Oysaki M ve P harfini İngilizce, 4 ve çalar kısmını da Türkçe söyler. Yav çorba yapma kelimeyi tek bir dil ile söyle. Ya Türkçe konuş "me pe dört" de ya da İngilizce olarak "em pi four" de.
Yani bu kadar basit.
Bugün de dünyada işimize yarayacak çok önemli bir bilgi öğrenmiş olduk, sağlıcakla kalın. İyi sosyaller!