Makaleler
5
MPC-HC-Eski-Usulun-En-Iyi-Medya-Oynaticisi.png

Media Player Classic – Home Cinema, kısa adıyla MPC-HC, yıllardır sadeliğiyle öne çıkan medya oynatıcılardan biri olmaya devam ediyor. Uygulamanın en büyük artısı, gereksiz özelliklerle sistemi yormadan video ve ses dosyalarını hızlı şekilde açabilmesi. Hafif yapısı sayesinde eski ya da mütevazı donanımlı bilgisayarlarda bile rahat çalışıyor. MPC-HC’nin öne çıkan taraflarından biri de klasik arayüzü. Gösterişli…

Devamını Oku: MPC-HC Hâlâ En İyi Hafif Medya Oynatıcılar Arasında
Kaynak: Techolay

MPV varken kullanmak ne kadar mantıklı bilemedim. Windows'ta mpv.net, Linux'ta doğrudan mpv, macOS'te de IINA bulunuyor MPV tabanlı. Android'te vs. de var. Kaldı ki ana sürüm güncelleme almıyor 2017'den beri. github: clsid2/mpc-hc burada forku bulunuyor.
MPV motorunun MPC'den bildiğiniz farkı var mıdır acaba? Yapay zeka bana doğru dürüst cevap vermiyor. Anladığım kadarıyla MPV motoru cross-platform iken MPC sadece Windows'ta çalışıyor. Bir de makalede zaten bağlantısını attığınız çatal anlatılmış.
Microsoft’un yaptığı en iyi şey. Bir de buna K-Lite Codec Pack yükleyince her derde deva bir oynatıcı oluyor.
Microsoft yapsaydı olurdu hocam. Ama MicroSlop anca Groove Player yapar.
Daha basit bir şey için VLC Media Player iyidir. Her şeyi açar.
VLC bende olumlu bir etki bırakmadı hocam. OBS'ten aldığım kayıtları izlerken VLC'de hissettiğim takılmayı MPC'de fark etmiyorum.