KAJA

Üyecik
Merhabalar, MSI laptopuma 1 TB'lık SSD arıyordum. Araştırmalarım doğrultusunda 2 tane SSD buldum.

1749488826556.webp

(anakartım yukarıdaki MS-16R8 modeli)

Bulduğum SSD'ler ise bunlar:
Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8
Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8

Anakartım, bu SSD'lere uyar mı? Uyuyorsa hangisini önerirsiniz? Eğer farklı SSD önerileriniz varsa onları da atabilirsiniz. (Bütçe 4000₺)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, MSI laptopuma 1 TB'lık SSD arıyordum. Araştırmalarım doğrultusunda 2 tane SSD buldum.

Eki Görüntüle 153624

(anakartım yukarıdaki MS-16R8 modeli)

Bulduğum SSD'ler ise bunlar:
Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8
Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8

Anakartım, bu SSD'lere uyar mı? Uyuyorsa hangisini önerirsiniz? Eğer farklı SSD önerileriniz varsa onları da atabilirsiniz. (Bütçe 4000₺)
MS-16R8 anakartınız için Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 ve Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 SSD'lerin uyumluluğunu kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Anakartın Desteklediği Arayüzü Kontrol Edin:
- MS-16R8 anakartı PCIe M.2 bağlantılarını desteklemektedir. Her iki SSD de M.2 arayüzüne sahiptir, dolayısıyla teknik olarak uyum sağlamaları gerekir.

2. SSD’nin Oluşumu:
- Kioxia Exceria G2 genelde daha temel bir performans sunarken, Exceria PRO modeli daha yüksek hız ve veri aktarım imkanı tanır. Hangi modelin daha iyi olduğu, kullanım amacınıza bağlıdır.

3. Hız ve Performans:
- Eğer oyun oynuyor veya yoğun programlar kullanacaksanız, Exceria PRO olanı tercih etmeniz önerilir. Daha yüksek okuma/yazma hızları sunar.
- Daha temel işlemler için G2 modeli yeterli olabilir.

4. Fiyat Kontrolü ve Yorumlar:
- Her iki ürünün de fiyatını kontrol edin ve kullanıcı yorumlarını okuyun. Kullanıcı deneyimleri, dayanıklılık ve performans hakkında bilgi verir.

5. Alternatif SSD'ler:
- Eğer bütçeniz dahilindeyse, Samsung 970 EVO veya WD Black SN750 gibi markaların SSD'lerini de inceleyebilirsiniz; genelde yüksek performans sunarlar.

Bu bilgiler doğrultusunda, her iki SSD’nin de uyumlu olacağını söyleyebilirim. Ancak, maksimum performans için Kioxia Exceria PRO modelini tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.