Viola A350XWB

Çalışkan
Öncelikle merhaba uzun süredir MSFS üzerinde uçuşlar yapıyorum aynı zamanda havacılık öğrencisiyim. Sistemim RTX 4060 i5 12400F 32 GB 3200MHz RAM.
Bu sistemle orta-yüksek karışık ayarlarda 25-30 FPS'i geçemiyorum, gördüğüm kadarıyla 3060 8 GB versiyon ile işlemcisi 11. nesil olan bir arkadaş 60 fpslere kadar FPS alıyor ve DLSS ikimizde de kapalı. FPS arttırma veya çözüm yolu var mıdır neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
MSFS 2024 diyorsan oyunda frame gen var. FPS tarzı bir oyun olmadığından Frame gen yaşattığı gecikme rahatsız etmeyecektir. DLSS Quality, frame geni aç ve ayrıca Reflex'i de açık yap. Ek olarak VRAM'ı aşıyorsan, doku vb. ayarları düşürerek 6-7 GB civarında gezmesini sağla.

Ama anladığım kadarıyla oyun işlemci odaklı gibi duruyor. Arkadaşın işlemcisi seninkinden bir tık daha iyi olduğundan yüksek FPS alıyor olabilir.

MSFS 2024 diyorsan oyunda frame gen var. FPS tarzı bir oyun olmadığından frame gen yaşattığı gecikme rahatsız etmeyecektir. DLSS quality, frame geni aç ve ayrıca Reflex'i de açık yap. Ek olarak VRAM'ı aşıyorsan, doku vb. ayarları düşürerek 6-7 GB civarında gezmesini sağla.

Ama anladığım kadarıyla oyun işlemci odaklı gibi duruyor. Arkadaşın işlemcisi seninkinden bir tık daha iyi olduğundan yüksek FPS alıyor olabilir.

Hayır 2020 de uçuyorum frame gen açık ama ayarlarım çok düşük olunca da her şey berbat gözüküyor ve sistem aslında buna yetiyor benden düşük ekran kartına sahip olan kişiler bile rahat rahat yüksek ayar kullanırken ben neden kullanamıyorum diye düşünüyorum sadece.

ReSize BAR BIOS'tan acik mi? Bir de GPU surucunuz guncel mi?

Buna ek olarak MSFS 2020'de DX12 client betada diye geciyordu. DX12 surumunde oynuyorsaniz DX11 surumune gecin.

Bunun disinda ozellikle LoD ve volumetrik bulut ayarlari bu oyunda cok FPS olduruyor. Diger ayarlar icin de referans video atayim, kiyaslamak icin guzel bir video.

Buna ek olarak arkadasiniz internetten veri cekmeyi kapatmisken, sizde acik olabilir. Bu da FPS'i nispeten dusuren bir ayar. Oyunu HDD'den oynuyorsaniz da SSD'ye atin zira SSD'de bile bu oyunda yuklenme ekranlari uzun olabiliyor. 8GB VRAM aslinda bu oyunda pek sorun olmamali, 11GB 2080 Ti ile 4K Ultra'da oynuyorlardi mecbur insanlar bu oyunu.

Hayır 2020 de uçuyorum frame gen açık ama ayarlarım çok düşük olunca da her şey berbat gözüküyor ve sistem aslında buna yetiyor benden düşük ekran kartına sahip olan kişiler bile rahat rahat yüksek ayar kullanırken ben neden kullanamıyorum diye düşünüyorum sadece.

Selam
Fenix ya da flybywire gibi özel uçaklar ile uçuyorsanız CPU'ya bir 172'dn çok daha fazla yükleniyor ben 13700KF ve 4080 performansından memnun olmadığım için AMD işlemciye geçeceğim çok yakında. Özellikle bir de realatc airtraffic gibi modlar açıksa CPU dayanmaz ona.

Selam.
Fenix ya da flybywire gibi özel uçaklar ile uçuyorsanız CPU'ya bir 172'dn çok daha fazla yükleniyor ben 13700KF ve 4080 performansından memnun olmadığım için AMD işlemciye geçeceğim çok yakında. Özellikle bir de realatc airtraffic gibi modlar açıksa CPU dayanmaz ona.

Hocam 13700KF ile bile yüksek FPS alamıyosan işimiz zor.