YasinCmcla

Başarılı
Arkadaşlar merhaba,

Az önce MSI 27 MAG 27CQ6PF monitörüme ghosting testi yaptım UFO testi ile bir sorun çıkmadı ama test ilk açıldığında ekran 2-3 sefer gitti geldi. Ondan sonra ne açılırken ne de (CS Chrome) ekran 2-6 sefer arası gidip geliyor.

Bozmuş olduğumdan çekiniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Az önce MSI 27 MAG 27CQ6PF monitörüme ghosting testi yaptım UFO testi ile bir sorun çıkmadı ama test ilk açıldığında ekran 2-3 sefer gitti geldi. Ondan sonra ne açılırken ne de (CS Chrome) ekran 2-6 sefer arası gidip geliyor.

Bozmuş olduğumdan çekiniyorum.
Ekran gidip gelme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Kablo Kontrolleri:
- Monitör ile bilgisayar arasındaki kabloyu (HDMI, DisplayPort vs.) kontrol edin.
- Kablonun her iki ucunun da düzgün bir şekilde oturduğundan emin olun.
- Kabloda herhangi bir hasar veya eğrilme olmadığını kontrol edin ve gerekirse kabloyu değiştirin.

2. Farklı Bağlantı Noktaları:
- Monitörün farklı bir bağlantı noktasına (örneğin HDMI yerine DisplayPort) bağlı olup olmadığını kontrol edin.
- Bilgisayarınızda farklı bir port kullanarak deneme yapın.

3. Monitör Ayarları:
- Monitörün menüsüne girerek fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyin.
- Tazeleme oranı ve çözünürlük ayarlarını doğru bir şekilde ayarlayın (1920x1080 @ 144Hz veya 165Hz).

4. Grafik Kartı Sürücüleri:
- Grafik kartı sürücülerini güncelleyip güncellediklerinizi kontrol edin.
- Üreticinin web sitesinden en son sürücüleri indirip yükleyin.

5. Güç Kaynağı Kontrolü:
- Monitör ve bilgisayarın güç kablosunu kontrol edin.
- Farklı bir priza bağlamayı deneyin.

6. Ekran Tazeleme Oranı Ayarları:
- Windows ayarlarından ekran ayarlarına gidin ve ekran tazeleme hızını kontrol edin.
- 60Hz yerine 144Hz veya 165Hz olarak ayarlayın.

7. Farklı Bilgisayar veya Cihaz ile Deneme:
- Monitörü farklı bir bilgisayara veya cihaz ile bağlayarak sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

8. Monitör Yazılım Güncellemeleri:
- Eğer monitörün firmware güncellemesi varsa, bunun güncellenip güncellenmediğini kontrol edin.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra sorun devam ediyorsa, monitör ile ilgili daha fazla teknik bilgiye ihtiyaç duyulabilir.