MSI 6800XT Sıcaklıklar düşük ama fan hızı yüksek?

Arkadaşlar 6800XT Gaming X Trio sahibiyim ve PUBG Steam oynarken dıkkat ettım ekran kartının kendı sıcaklığı 60 derece, GPU hotspot 75 80 derecelerde geziyor ancak fan hızı yüzde 55 civarında ve RPM hızı 2000 2500 arası çalışıyor. Kart bu kadar serin çalışırken fanlar neden böyle acaba? En azından 1200 RPM yüzde 40 çalışsa fanların ömrüne zararı olmaz. AMD yazılımından herhangi bir fan ayarı yapmadım sadece cüzzi miktarda Undervolt ettim kartı ve testlerde ve oyunlarda sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu çözmek için fan ayarı yapmayı deneyebiliriz. Afterburner gibi uygulamalar üzerinden fan ayarı yapmayı denedin mi hiç?

Bu sorunu çözmek için fan ayarı yapmayı deneyebiliriz. Afterburner gibi uygulamalar üzerinden fan ayarı yapmayı denedin mi hiç?
Hocam herhangi bir fan ayarı yapmadım ama Afterburner acık oldugu için olabileceğini söyleyenler var. Afterburnerı kaldırıp tekrar deneyeceğim.

Afterburner'i kurdugunuzda herhangi bir fan ayari yapmiyor, zaten acmaniz gereken bir ayar var fan kontrolu vs. gibi seyleri yapabilmek icin.

Afterburner'i kurdugunuzda herhangi bir fan ayari yapmiyor, zaten acmaniz gereken bir ayar var fan kontrolu vs. gibi seyleri yapabilmek icin.
Eki Görüntüle 45574
Driveri kaldırıp son sürümü kurdum ve undervoltda fan ayarına dokunmadım şu an 1700 rpm civarında yüzde 50 civarı oluyor yükte duruma göre daha düşük olduğuda oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…