Merhaba arkadaşlar. GPU'ya fırınlama işlemi yapacağım. Fakat fan soketini bir türlü sökemedim. Zorlayıp çekiyorum ama yine de gelmiyor. Ekstra bir şey mi yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250329_130722_Gallery.webp
    Screenshot_20250329_130722_Gallery.webp
    230 KB · Görüntüleme: 76
  • Snapchat-776095506(1).webp
    Snapchat-776095506(1).webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 65
Merhaba arkadaşlar. GPU'ya fırınlama işlemi yapacağım. Fakat fan soketini bir türlü sökemedim. Zorlayıp çekiyorum ama yine de gelmiyor. Ekstra bir şey mi yapmam gerekiyor?
- Fan Soketi Kontrolü: Fan soketinin üzerindeki klipsi doğruca yukarıya kaldırmayı dene. Bazı soketlerde, klipsi yukarıya kaldırmadan çekmek zor olabilir.

- Dikkatli Çekme: Soketi çekmeden önce, kablonun bağlantısının tam olarak ne şekilde takılı olduğunu gözlemle. Filament ve soketin hasar görmemesi için dikkatli ol.

- Sıcaklık Etkisi: Eğer soket hala çıkmıyorsa, hem soketin hem de fanın biraz ısınmasını sağlamayı deneyebilirsin. Bu, plastik malzemenin biraz gevşemesine yardımcı olabilir. Ancak aşırı ısıdan kaçın.

- Sökmek İçin Alet Kullanımı: Eğer soket hala çıkmıyorsa, ince bir levha veya bir tornavida ucu gibi uygun bir alet kullanarak soketi nazikçe kaldırmayı deneyebilirsin.

- Kullanıcı Kılavuzu: Eğer bu adımlar işe yaramazsa, XFX RX 570 için kullanıcı veya servis kılavuzuna göz atarak daha spesifik bilgiler bulabilirsin.

Bu adımları uygulayarak sorunun çözülmesini umuyorum. Başarılar!