mert003

Gelişen
İyi günler, anakartım MSI A520M-A Pro. TPM sertifika hatası alıyorum, bilgisayar birden kendini yeniden başlatıyor ya da donup kalıyor. Daha önce TPM sıfırlamayı denedim fakat düzelmedi, en güncel BIOS sürümünü kullanıyorum.

Hata kodu bu şekilde:

"Field":"EkCertIsAvailable","Value":false"

Hocam araştırmalarım devam ediyor sabah yada akşam geri dönüş yapacağım.

Olsy görüntüleyicisinde windows günlükleri> sistem kısmına gel orada ekran görüntüsü alıp at. Hatayı daha detaylı açıklamak gerek

BIOS'ta Security --> Trusted Computing konumuna gel.
Security Device Support ayarını Disable yap, kaydedip çık.
Windows'u aç, sonra tekrar BIOS'a girip aynı ayarı Enable (veya AMD fTPM) konumuna getir. Bu, modülü yazılımsal olarak "yeniden tak-çıkar" yapmış gibi tetikleyecektir.

Bu olmazsa riskli olacak ama BIOS sıfırlayıp güncelle derim. Tabii riskli bir şey bunu en sona bırakalım.

Son düzenleme:
Hocam araştırmalarım devam ediyor sabah ya da akşam geri dönüş yapacağım.

Olsy görüntüleyicisinde Windows günlükleri> sistem kısmına gel orada ekran görüntüsü alıp at. Hatayı daha detaylı açıklamak gerek

BIOS'ta Security --> Trusted Computing konumuna gel.
Security Device Support ayarını Disable yap, kaydedip çık.
Windows'u aç, sonra tekrar BIOS'a girip aynı ayarı Enable (veya AMD fTPM) konumuna getir. Bu, modülü yazılımsal olarak "yeniden tak-çıkar" yapmış gibi tetikleyecektir.

Bu olmazsa riskli olacak ama BIOS sıfırlayıp güncelle derim. Tabii riskli bir şey bunu en sona bırakalım.

BIOS'tan dediğiniz işlemi daha önce yaptım fakat işe yaramadı, muhtemelen dediğiniz gibi BIOS'u sıfırlayacağım. Ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-08 032347.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-08 032347.webp
    25,1 KB · Görüntüleme: 25