Hu tao

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Teyvat
Selam arkadaşlar, anakartımı yükseltmeyi düşünüyorum. Ekran kartım güncel bir GPU olduğu için PCI 5.0/4.0 olduğu için yükseltmeyi düşünüyorum, bu benim 1. nedenim. 2. nedenim ise daha sonradan CPU yükseltme gibi bir şey yapar isem anakartımın da güncel ve daha yeni olmasını düşünüyorum. Wi-Fi ve Bluetooth özellikli olmasını, en az 1000 Mbps üstü bir internet hızı Wi-Fi 6-7 gibi bir şey düşünüyorum. 3. nedenim ise anakartımda VRM soğutması gibi bir şey olmadığı için biraz verimsiz çalıştığını düşünüyorum. Bu yüzden anakartımı yükseltmek istiyorum, hem kendi sistemim için daha iyi olacak hem de daha sonradan kardeşim için sistem dizeceğimde eski anakartı da ona veririm diye düşündüm.

Sistem özelliklerim:

• AMD Ryzen 5 5600
  • Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16 GB
  • MSI A520M Pro
  • 480 GB Crucial M.2 SSD
  • 1 TB HDD
  • Fazeon F1 kasa (fanlı, PSU'lu, not kasa Mini-ATX kasadır)
Şu anda anakartı yükselteceğim, daha sonra PSU'yu değiştirmeyi düşünüyorum; Fazeon'a çok da güvenmiyorum doğrusu. Düşündüğüm anakartlar şahsen MSI sevdiğim için MSI seçiyorum. Şunu seçtim ama maksimum 450 Mbps imiş, Intel'in kartını içeriyor; bu başka ürün bulamadım. İkinci ele de girmek istemiyorum.

https://www.vatanbilgisayar.com/msi...b550-soket-am4-ddr4-4400-o-c-m-2-anakart.html

Cevaparinizi bekliyoerum malese piyasada cok fazla Wi-Fi'li mATX B550 anakrt bulmak zorlasmis maalesef

B450 onerilere kapaliyim nedeni PCI 4.0 destelemiyormus

NOT: Gigabyte olmasin yeter :)

X470'lerin ikinci eli güzel fiyatta oluyor. B450 ben kullanıyorum. 5700X ve RTX 5060 ile. Bir sıkıntısını görmedim. Hatta B450M-A Pro Max tam modeli.

VRM soğutması konusundaki düşüncen hatalı. Ekran kartın x16 arayüze sahip olduğu için o konuda da problem yaşama ihtimalin çok az, anca 2k çözünürlükte ve bir açık dünya oyununda RT fullemen gerekir ki bir sorun göresin. Ben baktım da piyasada wifi 6 olan anakart yok hepsi çok uçuk fiyat.

AMD AM4 için işlemci üretse bile anakart üretimleri bitmiş olmalı ki hem çok model yok hem de karaborsa fiyatlardan satılıyorlar. Evren size AM5'e geçmeniz için mesaj veriyor olabilir.

Keşke ama gecemiyorum DDR5 fiyatlarından dolayı
Ben olsam gerekirse ucuz bulduğum taktirde 4800/5200mhz ram ile idare ederim ama AM5 platformuna geçerdim. AM4 için yatırım yapmak mantıklı değil. Bütçeniz yine de el vermezse birikim yapıp A520 anakartla idare edin derim bütçe oluşturana kadar.

Ben olsam gerekirse ucuz bulduğum takdirde 4800/5200mhz RAM ile idare ederim ama AM5 platformuna geçerdim. AM4 için yatırım yapmak mantıklı değil. Bütçeniz yine de el vermezse birikim yapıp A520 anakartla idare edin derim bütçe oluşturana kadar.

Bütçe yetse yeni sitem toplarim ama para kalmıyor maalesef

Bir tandidik var sıfıra vergisiz alabiliyor ondan aldım şimdi istedim MSI B550M Pro vhd yi 3700 TL'ye satın adlim daha eline geçmedi hocam

Son düzenleme: