Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Oyundayken işlemci sıcaklığıma bakmak istemiştim. Afterburner'ı yükledim fakat işlemci sıcaklığı gözükmüyor, sadece 'CPU Usage' yazıyor.

1750506898138.webp

“CPU Temperature” diye bir şey olması lazım normalde. Eğer yok ise işlemcinizde sıcaklık sensörü falan olmayabilir veya bozuk olabilir diye düşünüyorum.

“CPU Temperature” diye bir şey olması lazım normalde. Eğer yok ise işlemcinizde sıcaklık sensörü falan olmayabilir veya bozuk olabilir diye düşünüyorum.
Yazmıyor hocam aslında bozuk olmadığını düşünmüyorum anakartın uygulamasında soğutucumun ARGB ışıkları işlemcinin sıcaklığına göre renk değiştiriyor mesela 0-40 yeşil 40-60 sarı 60-100+ kırmızı ama net rakam vermiyor. İşlemcimde R5 9600X

Yanlışsam arkadaşlar düzeltsinler. Ryzen 9000 serisi gibi son model işlemciniz varsa MSI Afterburner beta sürüm değilse desteklemiyor CPU tarafında. Yine de emin değilim.
Beta sürümünü de yüklemiştim hocam, onda da çıkmadı. Doğru tahmin ettiniz işlemcim R5 9600X

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlışsam arkadaşlar düzeltsinler. Ryzen 9000 serisi gibi son model işlemciniz varsa MSI Afterburner beta sürüm değilse desteklemiyor CPU tarafında. Yine de emin değilim.
Doğru galiba hocam. Arkadaşa MSI Afterburner kurdum, gözükmüyor. HWMonitor kurdum onda da gözükmüyor. Beta olanı kurmak aklıma gelmemişti, onu da bir deneyelim. 7840HS.

@Stormweaver @Lee Yubin

Biraz bakınayım Reddit'e vs. belki de beta vs. farketmeksizin MSI Afterburner son model işlemcileri desteklemiyordur, güncelleme veya ayar değişikliği gerekiyordur. Dediğim gibi emin değilim ama bir teknoloji videosunda sanki beta sürüm dışında desteklenmiyor denmişti bakmadan kesin konuşmayayım.

Düzenleme: Beta sürümle deneysel olarak eklenmiş 9000 serisi desteği ama dediğim gibi deneysel olarak eklenmiş, kararlı bir eklenme değil. Buradan sizde bakabilirsiniz: https://forums.guru3d.com/threads/m...-nvidia-geforce-rtx-5000-series-cards.455155/

Son düzenleme:
@Stormweaver @Lee Yubin

Biraz bakınayım Reddit'e vs. belki de beta vs. fark etmeksizin MSI Afterburner son model işlemcileri desteklemiyordur, güncelleme veya ayar değişikliği gerekiyordur. Dediğim gibi emin değilim ama bir teknoloji videosunda sanki beta sürüm dışında desteklenmiyor denmişti bakmadan kesin konuşmayayım.
MSI Afterburner nihai sürüm zaten 2023 yazıyor ya. Desteklememesi normal ama HW Monitor'de neden gözükmedi onu anlamadım. Sadece Package Temperature yazıyordu ayrıntı bilgi yoktu hiç. (7840HS)

MSI Afterburner nihai sürüm zaten 2023 yazıyor ya. Desteklememesi normal ama HW Monitor'de neden gözükmedi onu anlamadım. Sadece Package Temperature yazıyordu ayrıntı bilgi yoktu hiç. (7840HS)
Düzenleme mesajımda dediğim gibi 9000 serisi deneysel olarak eklenmiş ama 7000 serisi hakkında bilgim yok yine de büyük benchmark kanalları 7800X3D vs. ekliyordu MSI Afterburner ile benchmark yaparken. Yani ya 7840HS laptop işlemcisi diye tam bir destek sunulmamış HWiNFO tarafında pek sanmasam da ya da farklı bir durum var. En iyisi YouTube'dan bir bakmak lazım 7840HS işlemciyle Afterburner tarafında benchmark yapan var mı diye.