Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mertheworst

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. 1 hafta önce MSI A320M Pro Max anakartımı satıp MSI B550 Gaming Plus anakart aldım. Merakımdan BIOS'ta gezinirken Kombo Strike diye bir sekme olduğunu gördüm. Enabled-Disabled 1-2-3 diye seçenekler mevcuttu. İnternetten araştırmaya koyuldum. Edindiğim bilgiler sonucunda bilgi edinmediğimi fark ettim...

Nedir bu kombat Strike? FPS arttırıyor diyen var, ömrü kısaltıyor diyen var, sıcaklık düşürüyor diyen var, voltaj düşürüyor diyen var. İngilizce kaynaklara da yönelemedim yabancı dilim yetersiz olduğundan. Bilen kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Curve optimizer ayarı yapıyor. 1 bütün çekirdeklere -10, 2 -20, 3 ise -30 curve optimizer veriyor. Kısaca voltaj ve sıcaklık düşürüp çoklu çekirdek yüklerinde frekans arttırıyor. Ama 3. seçeneği kullanmanı önermem stabil olmayabilir 1 veya 2 denemelisin. Ayrıca anakartında PBO sekmesi altında curve optimizer ayarı varsa bu ayarı yapmayıp manuel olarak ta değer verebilirsin.
Curve optimizer ayarı yapıyor. 1 bütün çekirdeklere -10, 2 -20, 3 ise -30 curve optimizer veriyor. Kısaca voltaj ve sıcaklık düşürüp çoklu çekirdek yüklerinde frekans arttırıyor. Ama 3. seçeneği kullanmanı önermem stabil olmayabilir 1 veya 2 denemelisin. Ayrıca anakartında PBO sekmesi altında curve optimizer ayarı varsa bu ayarı yapmayıp manuel olarak ta değer verebilirsin.

Çözüm
Bu işlemci ile alakalı bir fonksiyon. 100 den 120W 'a çıkmıyorsa açmanız tavsiye edilmez. Kullandığın işlemci nedir?