Bugün eski bilgisayarımı ikinci el olarak sattım. Gelen arkadaş test etti, baktı ve bir problem de olmadı. Ardından eve geldiğinde bana şu tarz bir video attı. USB’de kulaklığı takınca böyle bir ses geliyormuş. Bunun sebebi nedir? Ben de hiç böyle bir şey olmuyordu. Bilgisayarı kendisine vermeden önce formatladım.
Bu sorun temazsızlık gibi duruyor. Kulaklığın kendisinde de sorun olabilir. O yüzden farklı bir cihaz takıp denemek lazım. Eğer o cihazlarda da aynı sorun oluyorsa portlarda sorun vardır.
Bu sorun temazsızlık gibi duruyor. Kulaklığın kendisinde de sorun olabilir. O yüzden farklı bir cihaz takıp denemek lazım. Eğer o cihazlarda da aynı sorun oluyorsa portlarda sorun vardır.
Bakalım, başka şey takınca problemli mi diye sordum.
Ayrıca Google’da böyle bir şey de buldum.
Denetim Masası> Donanım ve Sesler'e giderseniz, sesleri anlayın ve Sistem seslerini değiştir'e, ardından ses sekmesine gidin. Cihaz bağlama/çıkarma sesini değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz.
Anakarta öndeki USB portları ve anakarttaki dahili portlar ayrıdır. Eğer arkada sorun yaşıyorsa ön porta takmayı denesin hala sorun varsa kulaklık kaynaklı olabilir.
Ayrıca bir şeyden dolayı ürünü iade etmek için portlardan birine fareyi tak çıkar yapıp sesde yapıyor olabilirler. Yapmaz demeyin bu devirde babanıza bile güvenmeyeceksin.
Bu arada bu olay için bilgisayarı açtım ve videoyu Movavi'den kontrol ettiğimde saniyelik gözüken logo bu.
İlginçtir ki şu an da hem kablosuz hem de kablolu kulaklığımın bağlı olmasına rağmen bunları USB aygıtı olarak görmüyor yani eğer benim sistemimde bir sorun yoksa zaten kulaklığın böyle gözükmemesi lazım. Bunun dışında bu buton özellikle USB kartı ve USB'ler takılınca beliriyor. Bunun için birkaç ihtimal kalıyor ya dediğim gibi bir oyun var ya da driver tarzı bir sorun var. Kulaklık ilk kez takıldığından dolayı da olmuş olabilir yeniden başlatmayı denedi mi?